Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μάνδρα: Κόβουν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά και νεφροπαθή μάνα!

Τη δια­κο­πή ρεύ­μα­τος σε μονο­γο­νεϊ­κή οικο­γέ­νεια που ζει στις εργα­τι­κές κατοι­κί­ες Μάν­δρας, με δύο ανή­λι­κα παι­διά και νεφρο­πα­θή μάνα, κατά τη διάρ­κεια της Μεγά­λης Εβδο­μά­δας καταγ­γέλ­λει η Επι­τρο­πή Αγώ­να Ελευ­σί­νας Ενά­ντια στην Ακρίβεια.

«Ο λογα­ρια­σμός που ήρθε ανερ­χό­ταν στο ύψος των 1.180 ευρώ και η πάρο­χος ιδιω­τι­κή εται­ρεία απο­φά­σι­σε να προ­χω­ρή­σει σε δια­κο­πή ρεύ­μα­τος τη Μ. Δευ­τέ­ρα, ανα­γκά­ζο­ντας την οικο­γέ­νεια να κάνει Πάσχα χωρίς ρεύ­μα και να περά­σει κυριο­λε­κτι­κά τη “βδο­μά­δα των παθών”» καταγ­γέλ­λει η Επι­τρο­πή Αγώνα.

Σημειώ­νει ότι «το παρα­πά­νω περι­στα­τι­κό απο­τε­λεί μεγά­λη ντρο­πή και ο λαός της Ελευ­σί­νας και της Μάν­δρας δεν μπο­ρεί να το ανε­χτεί. Όπως δεν μπο­ρού­με να ανε­χτού­με το γεγο­νός ότι σε μια περιο­χή που δρα­στη­ριο­ποιού­νται διυ­λι­στή­ρια, εγκα­τα­στά­σεις φυσι­κού αερί­ου, κ.α. οικο­γέ­νειες να μένουν χωρίς ρεύ­μα, άλλες να απει­λού­νται με δια­κο­πές ρεύ­μα­τος και άλλες να ματώ­νουν να πλη­ρώ­σουν τα υπέ­ρο­γκα τιμο­λό­για. Στην Ελευ­σί­να, τη Μάν­δρα και στο Θριά­σιο Πεδίο ζού­με τη μεγά­λη αντί­φα­ση: Από τη μία το “σκο­τά­δι” των λαϊ­κών σπι­τιών και από την άλλη τα αμύ­θη­τα κέρ­δη των ομί­λων της ενέρ­γειας στο χρη­μα­τι­στή­ριο ενέργειας».

Η Επι­τρο­πή Αγώ­να απαι­τεί να επα­να­συν­δε­θεί άμε­σα το ρεύ­μα στη συγκε­κρι­μέ­νη οικο­γέ­νεια και διεκδικεί:

Να μην κοπεί σε κανένα λαϊκό σπίτι ή μικρομάγαζο η παρο­χή Ενέργειας λόγω αδυναμίας πληρωμής. Κανένα εργα­τι­κό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

Kατάργηση του Ειδι­κού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη,φυσικό αέριο και ηλε­κτρι­κή ενέργεια.

Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρα­τσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλε­κτρι­κού ρεύματος και του φυσι­κού αερίου.

Παράλ­λη­λα, καλεί αύριο Πέμ­πτη 28 Απρί­λη στις 19.00, στην κινη­το­ποί­η­ση — πικε­το­φο­ρία ενά­ντια στην ακρί­βεια με ραντε­βού απέ­να­ντι από τα «Goody’s».

Παρέμβαση από την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τηλε­φω­νι­κή παρέμ­βα­ση στο Δήμαρ­χο Μάν­δρας — Ειδυλ­λί­ας πραγ­μα­το­ποί­η­σε ο Μπά­μπης Θεο­δώ­ρου, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Μάν­δρας — Ειδυλ­λί­ας με την «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», ο οποί­ος απαί­τη­σε να παρ­θούν όλα τα μέτρα ώστε να επα­να­συν­δε­θεί το ρεύ­μα στη μονο­γο­νει­κή οικο­γέ­νεια που κατοι­κεί στις εργα­τι­κές κατοι­κί­ες της Μάν­δρας και η εται­ρεία elpedison της έκο­ψε το ρεύμα.

902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο