Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα

Παρέμ­βα­ση — απά­ντη­ση στον βαν­δα­λι­σμό του μνη­μεί­ου του Σοβιε­τι­κού στρα­τιώ­τη στην Καλ­λι­θέα, έδω­σαν σήμε­ρα οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις Καλ­λι­θέ­ας του ΚΚΕ και οι Οργα­νώ­σεις Βάσης της ΚΝΕ.

Από νωρίς το πρωί οι δυνά­μεις του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ βρέ­θη­καν στον χώρο, στό­λι­σαν το μνη­μείο με λου­λού­δια, κρέ­μα­σαν πανό που κατα­δι­κά­ζει τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία και έκα­ναν εξόρ­μη­ση στον κόσμο που περ­νού­σε από εκεί με την ανα­κοί­νω­ση της ΤΟ Νοτί­ων και των Κομ­μα­τι­κών Οργα­νώ­σε­ων Καλλιθέας.

Όπως τονί­ζουν οι Κομ­μα­τι­κές και Κνί­τι­κες Οργα­νώ­σεις η άθλια ενέρ­γεια των φασι­στοει­δών, που βγή­καν από τα λαγού­μια τους, δεν πρό­κει­ται να δια­γρά­ψει τα επι­τεύγ­μα­τα του σοσια­λι­σμού στην ΕΣΣΔ, το γεγο­νός ότι μόνο τότε οι λαοί ζού­σαν ειρη­νι­κά και αδελ­φω­μέ­νοι και την συντρι­βή του φασι­σμού- ναζι­σμού με τη θυσία 20 εκα­τομ­μυ­ρί­ων νεκρών της ΕΣΣΔ που έπε­σαν στα πεδία των μαχών. Τους καθι­στού­με σαφές ότι θα μας βρουν μπρο­στά τους!

30 χρό­νια μετά την ανα­τρο­πή του σοσια­λι­σμού, με την οποία πολ­λοί πανη­γύ­ρι­σαν, ο ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος που συν­δέ­ε­ται με τη γενι­κό­τε­ρη αντι­πα­ρά­θε­ση ΗΠΑ — ΕΕ — Κίνας — Ρωσί­ας για την πρω­το­κα­θε­δρία στο ιμπε­ρια­λι­στι­κό σύστη­μα, καθι­στά θύμα­τα για μια ακό­μη φορά τους λαούς των εμπλε­κό­με­νων χωρών και όχι μόνο, αφού οι οικο­νο­μι­κές και γεω­πο­λι­τι­κές προ­ε­κτά­σεις αυτής της σύγκρου­σης επη­ρε­ά­ζουν τους λαούς όλου του κόσμου.

Δε θα επι­λέ­ξου­με στρα­τό­πε­δο ληστών- ελπί­δα η πάλη των λαών!

902.gr

Βεβή­λω­σαν το μνη­μείο του Σοβιε­τι­κού Στρα­τιώ­τη στην Καλ­λι­θέα με τα φασι­στι­κά σύμ­βο­λα του τάγ­μα­τος Αζόφ (ΦΩΤΟ)

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο