Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μέλλον της Κούβας το χαμόγελο των παιδιών της

La revolucion soy yo

«Τα παι­διά μας σήμε­ρα ζουν ευτυ­χι­σμέ­να στα σχο­λεία τους, παί­ζο­ντας σε πάρ­κα χαμο­γε­λώ­ντας και το μικρό τους ανά­στη­μα γιγα­ντώ­νε­ται στην καρ­διά τους.
Όσο οι μισάν­θρω­ποι επι­τί­θε­νται με αυτόν τον τρό­πο, η νιό­τη το πολυ­τι­μό­τε­ρο αυτού του νησιού θα είναι η απά­ντη­ση και η συνέ­χεια του αγώνα.

Μου­σι­κή: Μίκης Θεοδωράκης
Στί­χοι: Λευ­τέ­ρης Παπαδόπουλος
Πρώ­τη εκτέ­λε­ση: Παύ­λος Σιδηρόπουλος

Εσείς Paula, Enrique, μάθε­τε να δια­βά­ζε­τε, να προ­σθέ­τε­τε και να αφαι­ρεί­τε και να ξεχω­ρί­ζε­τε τα λου­λού­δια δίπλα στον δάσκα­λο, τον άνθρω­πο του λευ­κού λου­λου­διού και των απλών στίχων.
Εγώ φέρ­νω στο μυα­λό μου τις ιστο­ρί­ες με τις γάτες τις εφτά­ψυ­χες, συνειρ­μι­κά με την χώρα μας, την πατρί­δα με τις επτά ζωές που –δια­χρο­νι­κά, την πολέ­μη­σαν φύση και αρρώ­στιες πλάι-πλάι με τους ετε­ρό­κλη­τους «πρό­θυ­μους» και πάντα βγαί­να­με νικη­τές. Αυτή η πατρί­δα μου που πετά­ει ψηλά ανα­ζη­τώ­ντας ορί­ζο­ντες και ένα φως που έρχε­ται και αγκα­λιά­ζει. Σήμε­ρα σκέ­φτο­μαι το παρόν για να ατε­νί­σω το μέλ­λον μιας χώρας άξιων ανδρών κινη­τή­ρια παρόρ­μη­ση των προ­κλή­σε­ων που νιώ­θει την αξία των μεγά­λων αλη­θειών που πρεσβεύουν!.

#Cuba Vive — Η Κού­βα Ζει
#DefendiendoCuba
Υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε την ΚούβαCuba Vive

Ana Belén Montes

ℹ️  Με την ευκαι­ρία κάποιες πλη­ρο­φο­ρί­ες για την πρώ­ην ανώ­τε­ρη Ανα­λύ­τρια Πλη­ρο­φο­ριών στην Defense Intelligence Agency (DIA ‑Υπη­ρε­σία Πλη­ρο­φο­ριών Άμυ­νας των ΗΠΑ) Ana Belén Montes, «κατά­σκο­πο της Κού­βας» σύμ­φω­να με το FBI Γεν­νη­μέ­νη 28-Φεβ-1957 στη δυτι­κή Γερ­μα­νία, με υπη­κο­ό­τη­τα Που­έρ­το, η μετέ­πει­τα ονο­μα­ζό­με­νη από τους ιμπε­ρια­λι­στές «Βασί­λισ­σα της Κού­βας» σπού­δα­σε Διε­θνείς Σχέ­σεις (Master) με πτυ­χίο (Alma mater) στο πανε­πι­στή­μιο της Virginia καθώς και στο John’s Hopkins University (σσ. ερευ­νη­τι­κό πολυ­πλό­κα­μο κέντρο των ΗΠΑ, στη Βαλ­τι­μό­ρη και σε άλλα μέρη της πολι­τεί­ας Μέρι­λαντ, στην πρω­τεύ­ου­σα Ουά­σινγ­κτον, στην Ιτα­λία, στην Κίνα, στη Σιγκα­πού­ρη κλπ.)
Πριν εργα­στεί ως ανα­λυ­τής πλη­ρο­φο­ριών για την ομο­σπον­δια­κή κυβέρ­νη­ση, ήταν ισχυ­ρός επι­κρι­τής της πολι­τι­κής των ΗΠΑ στη Λατι­νι­κή Αμερική.

Ξεκί­νη­σε ως υπάλ­λη­λος στο Υπουρ­γείο Δικαιο­σύ­νης και γρή­γο­ρα έλα­βε υψη­λή δια­βάθ­μι­ση και από το 1985, άρχι­σε να εργά­ζε­ται για την DIA, το κύριο όργα­νο στρα­τιω­τι­κών πλη­ρο­φο­ριών των ΗΠΑ, ως ανα­λυ­τής πλη­ρο­φο­ριών, που της έδω­σε, το 1992, θέση στο Πεντά­γω­νο, όπου ειδι­κεύ­τη­κε στις κου­βα­νι­κές υποθέσεις.
Κατά τη διάρ­κεια της καριέ­ρας του, έλα­βε ειδι­κά βρα­βεία και ανα­γνω­ρί­σεις για το έργο της, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου ειδι­κού πιστο­ποι­η­τι­κού που του απο­νε­μή­θη­κε από τον τότε διευ­θυ­ντή της CIA George Tenet, το 1997.

Συνε­λή­φθη στις 21 Σεπτεμ­βρί­ου 2001, δέκα μέρες μετά τις επι­θέ­σεις της 11ης Σεπτέμ­βρη 2001, και κατη­γο­ρή­θη­κε για το αδί­κη­μα της «συνω­μο­σί­ας με διά­πρα­ξη κατα­σκο­πεί­ας» για λογα­ρια­σμό της κου­βα­νι­κής κυβέρνησης.
Το το 2002 εν μέσω του γενι­κό­τε­ρου κυνη­γιού μαγισ­σών κατα­δι­κά­στη­κε για «παρο­χή πλη­ρο­φο­ριών στην Κού­βα σχε­τι­κά με τα επι­χει­ρη­σια­κά σχέ­δια (σσ. επι­θε­τι­κά) των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών κατά του νησιού», κρί­θη­κε (…εννο­εί­ται) ένο­χη και αντί για θανα­τι­κή ποι­νή, κατα­δι­κά­στη­κε σε 25 χρό­νια φυλά­κι­ση (σσ. «σε συμ­φω­νία με την εισαγ­γε­λία», σύμ­φω­να με τα γνω­στά τερ­τί­πια του αμε­ρι­κα­νι­κού δικα­στι­κού συστήματος).

Κλεί­στη­κε σε αυστη­ρή  απο­μό­νω­ση –μακριά και από τους άλλους κρα­τού­με­νους, στην ειδι­κή φυλα­κή Carswell (εντός των στρα­τιω­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων του Αερο­πο­ρι­κού Σταθ­μού | Ναυ­τι­κού ΗΠΑ στο Fort Worth του Τέξας σε κέντρο για άτο­μα με ψυχι­κά προ­βλή­μα­τα, όταν δεν πάσχει από αυτά).
Δεν της επι­τρέ­πο­νται επι­σκέ­ψεις (πλην του πατέ­ρα και του αδερ­φού της), δεν μπο­ρεί να πάρει και να δεχτεί τηλέ­φω­να, ούτε να λαμ­βά­νει εφη­με­ρί­δες, περιο­δι­κά ή να παρα­κο­λου­θεί τηλε­ό­ρα­ση και για δέμα­τα, ούτε λόγος.
Επί­σης απα­γο­ρεύ­ο­νται ερω­τή­σεις και πλη­ρο­φο­ρί­ες για την υγεία της αν και δια­γνώ­στη­κε με καρ­κί­νο του μαστού στα τέλη του 2016.

Δεί­τε και infobae.com
The Two Faces of Ana: Model Employee|Cuban Spy

#️⃣   Γίνε­ται διε­θνής καμπά­νια ‑και μέσα στις ΗΠΑ για την απε­λευ­θέ­ρω­σή της

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο