Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μέρα Δράσης στους χώρους δουλειάς την Τρίτη 28 Απρίλη

💥  Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.)

Στις 28 Απρί­λη, εκα­το­ντά­δες Σωμα­τεία και Συν­δι­κά­τα της χώρας, οργα­νώ­νου­με ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ στους κλά­δους και τους χώρους δου­λειάς, για την ανά­δει­ξη των οξυ­μέ­νων προ­βλη­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζου­με σήμε­ρα οι εργα­ζό­με­νοι, με αφορ­μή την επι­δη­μία του κορονοϊού.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία και αυτής της κινητοποίησης. Παίρνοντας τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς, στις εργοδοτικές ενώσεις, στις πύλες εργοστασίων κοκ, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης.

💥  Οργανώνουμε την απάντηση μας, απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που ήρθαν για να μείνουν και σε ότι νέο προετοιμάζουν.

Σχε­διά­ζουν για την «επό­με­νη μέρα», να μην αφή­σουν τίπο­τα όρθιο! Θέλουν να απο­δε­χτού­με να ξανα­πλη­ρώ­σου­με «το μάρ­μα­ρο», με νέες θυσί­ες, με ανερ­γία, με κακο­πλη­ρω­μέ­να προ­γράμ­μα­τα απα­σχό­λη­σης βρα­χεί­ας διάρ­κειας, με μεγα­λύ­τε­ρη συμπί­ε­ση των μισθών, με διά­λυ­ση των συλ­λο­γι­κών συμ­βά­σε­ων, με τη γενί­κευ­ση της ελα­στι­κής απα­σχό­λη­σης, με το χτύ­πη­μα της συν­δι­κα­λι­στι­κής μας οργά­νω­σης και δράσης.

Η ηγε­σία της ΓΣΕΕ ξεπλη­ρώ­νει στην κυβέρ­νη­ση το ένα γραμ­μά­τιο πίσω από το άλλο. Δεν περι­μέ­να­με τη νέα κρί­ση για να αντι­λη­φθού­με το ρόλο των εργα­το­πα­τέ­ρων της ΓΣΕΕ που όχι μόνο κρα­τούν αλυ­σο­δε­μέ­νους τους εργα­ζό­με­νους αλλά συν­δια­μορ­φώ­νουν μαζί με την κυβέρ­νη­ση και τον ΣΕΒ το κάθε αντερ­γα­τι­κό βήμα.

Είμα­στε, όμως, όλοι μαζί, οι εργα­ζό­με­νοι, συσπει­ρω­μέ­νοι στα συν­δι­κά­τα μας! Με αλλη­λεγ­γύη, οργά­νω­ση και συλ­λο­γι­κή διεκ­δί­κη­ση δίνου­με τη μάχη όλοι μαζί από κάθε κλά­δο, για την προ­στα­σία της υγεί­ας του λαού, για την υπε­ρά­σπι­ση όλων των εργα­τι­κών και λαϊ­κών δικαιω­μά­των, μέσα κι έξω από τους χώρους δου­λειάς, για την ανα­χαί­τι­ση της εργο­δο­τι­κής και κυβερ­νη­τι­κής επίθεσης.

Λογαριαζόμαστε σήμερα!
Παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς.

  • Για να βγουν οι εργα­ζό­με­νοι και ο λαός όρθιοι από την παν­δη­μία και την κρί­ση ο μόνος δρό­μος που έχουν είναι εκεί­νος της οργα­νω­μέ­νης αντεπίθεσης.
  • • Διεκ­δι­κού­με τώρα την κατάρ­γη­ση των μέτρων που πάρ­θη­καν με τις ΠΝΠ για τη δια­χεί­ρι­ση της κρίσης,
  • • Προ­ε­τοι­μα­ζό­μα­στε από τώρα και για την επό­με­νη μέρα, με ενί­σχυ­ση της οργά­νω­σής μας σε κάθε χώρο δου­λειάς για να διεκ­δι­κή­σου­με ζωή και δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, να διεκ­δι­κή­σου­με όλες τις ανά­γκες μας.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο