Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στην ποινικοποίηση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων

Με 24ωρη απερ­γία απα­ντούν οι εργα­ζό­με­νοι των αστι­κών συγκοι­νω­νιών της Αθή­νας στην κατά­πτυ­στη προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να ποι­νι­κο­ποι­ή­σει το απερ­για­κό τους δικαίωμα.

Η στά­ση εργα­σί­ας που είχε προ­κη­ρυ­χθεί για αύριο στην ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ, ενό­ψει της πανερ­γα­τι­κής απερ­γί­ας, βγή­κε παρά­νο­μη και κατα­χρη­στι­κή. Σημειώ­νε­ται πως καρ­μπόν προ­σφυ­γές στα δικα­στή­ρια έκα­ναν οι δύο διοι­κή­σεις των αστι­κών συγκοι­νω­νιών της πρωτεύουσας.

Τα συν­δι­κά­τα των εργα­ζο­μέ­νων στο Μετρό, στα λεω­φο­ρεία και στα τρό­λεϊ έδω­σαν άμε­ση απά­ντη­ση, απο­φα­σί­ζο­ντας 24ωρη απεργία.

Το συν­δι­κά­το εργα­ζο­μέ­νων στον ΟΑΣΑ καταγ­γέλ­λει τον «αντερ­γα­τι­κό συντο­νι­σμό» για την «δικα­στι­κή παρε­μπό­δι­ση της συμ­με­το­χής» των εργα­ζο­μέ­νων στην απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση. Την από­φα­ση για 24ωρη απερ­γία ανα­κοί­νω­σαν επί­σης τα τρία σωμα­τεία του Μετρό και η Ένω­ση εργα­ζο­μέ­νων του ΗΛΠΑΠ.

Οι εργα­ζό­με­νοι στο τραμ θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν κανο­νι­κά τη στά­ση εργα­σί­ας που είχαν ανα­κοι­νώ­σει και έτσι οι συρ­μοί θα κυκλο­φο­ρή­σουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βρά­δυ ενώ στον ηλε­κτρι­κό τα δρο­μο­λό­για θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Στην 24ωρη απερ­γία συμ­με­τέ­χουν και οι εργα­ζό­με­νοι στο σιδη­ρό­δρο­μο (τρέ­να — προ­α­στια­κός σιδη­ρό­δρο­μος), καθώς και οι οδη­γοί ταξί της πρωτεύουσας.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο