Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μέτρα για περιορισμό των μετακινήσεων προς τα νησιά ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας

Τη λήψη μέτρων για την ακτο­πλο­ΐα, προ­κει­μέ­νου να υπάρ­ξει περιο­ρι­σμός των μετα­κι­νή­σε­ων στο πλαί­σιο των προ­λη­πτι­κών μέτρων που λαμ­βά­νο­νται για την αντι­με­τώ­πι­ση του κορο­νοϊ­ου, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο υπουρ­γός Ναυ­τι­λί­ας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής Γιάν­νης Πλα­κιω­τά­κης, σε συνερ­γα­σία με τον υφυ­πουρ­γό Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Νίκο Χαρδαλιά.

Στο πλαί­σιο των μέτρων αυτών, από αύριο Σάβ­βα­το 21 Μαρ­τί­ου, θα επι­τρέ­πε­ται η κίνη­ση με τα πλοία της ακτο­πλο­ΐ­ας των μονί­μων κατοί­κων, των μέσων που απαι­τού­νται για την τρο­φο­δο­σία των νησιών, ενώ θα επι­τρέ­πε­ται και η επι­στρο­φή όσων θέλουν να ανα­χω­ρή­σουν από τα νησιά.

Ανα­μέ­νε­ται η έκδο­ση των σχε­τι­κών απο­φά­σε­ων όπου θα ορί­ζε­ται ανα­λυ­τι­κά το πεδίο εφαρ­μο­γής, οι περιο­ρι­σμοί αλλά και οι εξαιρέσεις.

Σε μήνυ­μα του ο υπουρ­γός Ναυ­τι­λί­ας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής Γιάν­νης Πλα­κιω­τά­κης, δήλω­σε τα εξής:
«Όπως γνω­ρί­ζε­τε η κυβέρ­νη­ση λαμ­βά­νει όλα τα μέτρα που μπο­ρούν να συμ­βάλ­λουν στον περιο­ρι­σμό της παν­δη­μί­ας του COVID-19. Το βασι­κό μήνυ­μα είναι “Μένου­με σπί­τι” και περιο­ρί­ζου­με, στις απο­λύ­τως ανα­γκαί­ες, τις μετα­κι­νή­σεις μας ώστε να προ­στα­τεύ­ου­με τους εαυ­τούς μας αλλά και τους συμπο­λί­τες μας.
Στο πλαί­σιο αυτό, μετά από συνερ­γα­σία με τον υφυ­πουρ­γό Πολί­τι­κης Προ­στα­σί­ας κ. Χαρ­δα­λιά, από τις 6 το πρωί της 21ης Μαρ­τί­ου 2020, επι­τρέ­πε­ται η μετά­βα­ση στα νησιά με πλοία της ακτο­πλο­ΐ­ας μόνο των μόνι­μων κατοί­κων τους. Τα όποια δρο­μο­λό­για εκτε­λού­νται, λοι­πόν, αφο­ρούν μόνι­μους κατοί­κους για τους απο­λύ­τως ανα­γκαί­ους λόγους και την τρο­φο­δο­σία των νησιών καθώς κι εκεί­νους που θέλουν να ανα­χω­ρή­σουν από τα νησιά.

Με τον τρό­πο αυτό προ­στα­τεύ­ου­με τους κατοί­κους των νησιών μας. Όπως τόνι­σε και ο πρω­θυ­πουρ­γός στο μήνυ­μά του, Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύ­ει ότι θα κατα­φύ­γει για να προ­στα­τευ­θεί, τόσο πιο δύσκο­λη, αν όχι αδύ­να­τη, θα είναι και η περί­θαλ­ψή του αν αρρω­στή­σει εκεί. Δεί­χνου­με λοι­πόν κοι­νω­νι­κή υπευ­θυ­νό­τη­τα. Εμπο­δί­ζου­με την εξά­πλω­ση της παν­δη­μί­ας. “Μένου­με σπίτι”».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο