Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μέτρα στα πρότυπα του Πολυτεχνείου στην επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Από­φα­ση απα­γό­ρευ­σης των συνα­θροί­σε­ων για όλη την επι­κρά­τεια, ενό­ψει της 12ης επε­τεί­ου της δολο­φο­νί­ας του Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου, ανα­μέ­νε­ται από τον αρχη­γό της ΕΛ.ΑΣ, ενώ τα μέτρα που έχει σχε­διά­σει το Αρχη­γείο για την απο­τρο­πή τέτοιων συγκε­ντρώ­σε­ων θα είναι περί­που στα ίδια επί­πε­δα με την επέ­τειο του Πολυ­τε­χνεί­ου, σύμ­φω­να με έγκυ­ρες πηγές του Υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πολίτη.

Η απα­γό­ρευ­ση συνα­θροί­σε­ων ανα­μέ­νε­ται να επι­κα­λεί­ται λόγους δημό­σιας υγεί­ας για την αντι­με­τώ­πι­ση των συνε­πειών του κιν­δύ­νου δια­σπο­ράς του κορο­νοϊ­ού και θα προ­βλέ­πει πρό­στι­μα για τους διορ­γα­νω­τές και τους συμ­με­τέ­χο­ντες, όπως και στην επέ­τειο του Πολυ­τε­χνεί­ου. Τα μέτρα για την απο­τρο­πή συγκε­ντρώ­σε­ων, σύμ­φω­να με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες, θα «κλει­δώ­σουν» το από­γευ­μα σήμε­ρα, έπει­τα από συσκέ­ψεις που πραγ­μα­το­ποιού­νται στο Υπουρ­γείο και στο Αρχη­γείο της ΕΛ.ΑΣ, ωστό­σο οι πλη­ρο­φο­ρί­ες κάνουν λόγο για πάνω από 4.000 αστυ­νο­μι­κούς που θα δια­τε­θούν στην Αττική.

Ο σχε­δια­σμός της ΕΛ.ΑΣ προ­βλέ­πει την απο­τρο­πή συγκέ­ντρω­σης στην συμ­βο­λή των οδών Μεσο­λογ­γί­ου και Τζα­βέ­λα στα Εξάρ­χεια, όπου έπε­σε νεκρός ο Αλ. Γρη­γο­ρό­που­λος στις 6 Δεκεμ­βρί­ου του 2008, από τη σφαί­ρα του ειδι­κού φρου­ρού Επα­μει­νών­δα Κορ­κο­νέα, αλλά και την επι­τή­ρη­ση άλλων χώρων που ενδε­χο­μέ­νως να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν ανά­λο­γες συγκεντρώσεις.

Σημειώ­νε­ται ότι πολ­λοί δικη­γό­ροι δημο­σιο­γρά­φοι, εκπαι­δευ­τι­κοί, καλ­λι­τέ­χνες και άλλα άτο­μα, υπο­γρά­φουν κεί­με­νο καλέ­σμα­τος για από­τι­ση τιμής στον τόπο της δολο­φο­νί­ας του Αλέ­ξη Γρη­γο­ρό­που­λου, την Κυρια­κή, 6 Δεκεμ­βρί­ου, με την τήρη­ση όλων των μέτρων προ­στα­σί­ας για τον κορο­νο­ϊό, στην οποία εκτός των άλλων αναφέρουν:

«Η 6η Δεκεμ­βρί­ου είναι η ημέ­ρα του Αλέ­ξαν­δρου, η ημέ­ρα των νέων ανθρώ­πων, που βάλ­λο­νται από παντού. Ας τους τιμή­σου­με κι ας δεί­ξου­με πως δεν τους ξεχνά­με. Τηρώ­ντας όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας (φορώ­ντας μάσκες και κρα­τώ­ντας απο­στά­σεις) θα βρε­θού­με στην οδό Μεσο­λογ­γί­ου και Τζα­βέλ­λα, στον τόπο της δολο­φο­νί­ας του Αλέ­ξαν­δρου, στο μνη­μείο που έχει στη­θεί. Για να αφή­σου­με ένα λου­λού­δι, ένα γράμ­μα, μία υπό­σχε­ση. Για να παρα­μεί­νου­με άνθρω­ποι».

Καλέ­σμα­τα επί­σης έχουν απευ­θύ­νει και άλλοι χώροι της εξω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Αρι­στε­ράς, μέσω δια­δι­κτύ­ου, καθώς και πολ­λοί μέσω ιστό­το­που του αντιε­ξου­σια­στι­κού χώρου, τόσο για την Αθή­να όσο και σε πόλεις της επαρχίας.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Μιχά­λης Χρυ­σο­χοϊ­δης, κατά την πρό­σφα­τη επί­σκε­ψη του στον Βόλο, για τα μέτρα που αφο­ρούν στον εορ­τα­σμό του Αγί­ου Νικο­λά­ου, ανα­φέρ­θη­κε και στην εκδή­λω­ση για την επέ­τειο της δολο­φο­νί­ας του Γρη­γο­ρό­που­λου, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι τα μέτρα θα είναι αντί­στοι­χα με αυτά του Πολυ­τε­χνεί­ου και τόνι­σε: «Θα γίνει με σεβα­σμό και απο­δί­δο­ντας τιμή στη μνή­μη του, με τον ίδιο ακρι­βώς τρό­πο που έγι­νε η αντί­στοι­χη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου».

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο