Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μήνυμα Ελληνοτουρκικής φιλίας από τους ποδοσφαιριστές Μανώλη Σιώπη και Τάσο Μπακασέτα

Μήνυ­μα συμ­φι­λί­ω­σης ανά­με­σα σε Ελλά­δα και Τουρ­κία έστει­λαν οι ποδο­σφαι­ρι­στές Μανώ­λης Σιώ­πης και Τάσος Μπα­κα­σέ­τας, ο οποί­οι παί­ζουν στην Τρά­μπ­ζον­σπορ, μετά την κατά­κτη­ση του πρω­τα­θλή­μα­τος Τουρκίας.

Ο Μ. Σιώ­πης σε ανάρ­τη­σή του στο Instagram σημεί­ω­σε: «Ζού­με σε μία επο­χή με πολέ­μους, δια­μά­χες και ρατσι­σμό. Με αυτή τη φωτο­γρα­φία θέλω να δεί­ξω ότι ο αθλη­τι­σμός φέρ­νει τους ανθρώ­πους κοντά.

Ζω στην Τουρ­κία εδώ και τρία χρό­νια και έχω εισπρά­ξει ατε­λεί­ω­τη αγά­πη από τον τουρ­κι­κό λαό. Δεν έχου­με καμία δια­φο­ρά, ελπί­ζω σε καλύ­τε­ρες ημέ­ρες χωρίς μίσος, δια­χω­ρι­σμούς και εχθρό­τη­τες. Είμα­στε όλοι άνθρω­ποι και θα έπρε­πε να προ­χω­ρή­σου­με στη ζωή με αγά­πη και χαμό­γε­λα. Είμαι πολύ χαρού­με­νος που γιορ­τά­ζω αυτό το τρό­παιο με τους Τούρ­κους αδερ­φούς μου!».

Ο Τ. Μπα­κα­σέ­τας επι­σή­μα­νε: «Το ποδό­σφαι­ρο και ο αθλη­τι­σμός γενι­κά πρέ­πει να βοη­θούν τους ανθρώ­πους να έρθουν πιο κοντά, ανε­ξάρ­τη­τα από το χρώ­μα, τη θρη­σκεία, το φύλο, τον σεξουα­λι­κό προ­σα­να­το­λι­σμό, την εθνι­κό­τη­τα. Ειδι­κά αυτές τις δύσκο­λες στιγ­μές που χιλιά­δες άνθρω­ποι υπο­φέ­ρουν από έναν άσκο­πο πόλε­μο. Είμαι αρκε­τά τυχε­ρός που λαμ­βά­νω τόνους αγά­πης από τον τουρ­κι­κό λαό. Με κάνα­τε να νιώ­σω ευπρόσ­δε­κτος από την πρώ­τη μέρα και δεν στα­μα­τή­σα­τε ποτέ να εκφρά­ζε­τε την αγά­πη σας. Είμαι περή­φα­νος που πανη­γυ­ρί­ζω αυτόν τον τίτλο με τους Τούρ­κους φίλους μου».

902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο