Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μήνυμα της ΚΝΕ στις μαθήτριες και τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις

«Είμα­στε μαζί σας σε αυτήν την τόσο σημα­ντι­κή στιγ­μή σας! Είμα­στε δίπλα στην προ­σπά­θειά σας να σπου­δά­σε­τε και να κάνε­τε τα όνει­ρά σας πραγματικότητα!

Να μην ξεχά­σε­τε ούτε τώρα ούτε ποτέ στη ζωή σας πως: Είστε ήδη νικη­τές!» υπο­γραμ­μί­ζει η ΚΝΕ σε μήνυ­μά της στις μαθή­τριες και τους μαθη­τές που δίνουν πανελ­λα­δι­κές εξετάσεις.

«Ο αγώ­νας που δώσα­τε εσείς και οι οικο­γέ­νειές σας, για να φτά­σε­τε ως εδώ, ήταν δύσκο­λος και πρω­τό­γνω­ρος, λόγω της δια­χρο­νι­κά ακο­λου­θού­με­νης, επι­κίν­δυ­νης κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής. Φτά­σα­τε, όμως, και μάλι­στα πιο δυνα­τοί, αφού απο­δεί­ξα­τε πως το να μην τα παρα­τάς, να συνε­χί­ζεις να αγω­νί­ζε­σαι για τα όνει­ρά σου είναι μονό­δρο­μος. Η δύνα­μη και η αντο­χή του καθέ­να και της καθε­μί­ας μεγα­λώ­νει, όταν τις μάχες του δεν τις δίνει μόνος του, αλλά με άλλους μαζί. Γι’ αυτό και η φετι­νή χρο­νιά, που όλοι μαζί σηκώ­σα­τε τη γρο­θιά σας και δυνα­μώ­σα­τε τη φωνή σας για ένα ασφα­λές και δημιουρ­γι­κό σχο­λείο, γεμί­ζει ελπί­δα και αισιο­δο­ξία το μέλ­λον, όποια κι αν είναι τα απο­τε­λέ­σμα­τα των Πανελ­λα­δι­κών εξε­τά­σε­ων» προ­σθέ­τει η ΚΝΕ και κατα­λή­γει στο μήνυ­μά της τονί­ζο­ντας: «Πάνω απ’ όλα να θυμά­στε πως το θέμα είναι:

Να μη στα­μα­τάς! Να ζεις, να τολ­μάς, να προ­χω­ράς! Τη ζωή που μας αξί­ζει θα την κατα­κτά­με, όσο δε στα­μα­τή­σου­με να αγω­νι­ζό­μα­στε γι’ αυτή! Καλή επι­τυ­χία σε όλους!».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο