Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μήνυμα Φιλίας από τις δύο πλευρές του Αιγαίου με αφορμή την επέτειο γέννησης του Κάστρο

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 94Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ FIDEL CASTRO RUZ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, ΑΓΚΥΡΑ, ΑΘΗΝΑ

Σήμε­ρα γιορ­τά­ζου­με την 94η επέ­τειο από τη γέν­νη­ση του Fidel Castro Ruz, του μεγά­λου ηγέ­τη της Κου­βα­νι­κης Επανάστασης.

Η Κου­βα­νι­κη Επα­νά­στα­ση, η οποία συνέ­βα­λε σε έναν από τους σημα­ντι­κό­τε­ρους κοι­νω­νι­κούς μετα­σχη­μα­τι­σμούς στη σύγ­χρο­νη ιστο­ρία, συνε­χί­ζει να φωτί­ζει τους λαούς του κόσμου.

Το νησί του σοσια­λι­σμού απο­τε­λεί υπό­δειγ­μα σε πολ­λά θέμα­τα όπως η εκπαί­δευ­ση, η υγεία, η κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση, τα δικαιώ­μα­τα των γυναι­κών και των παι­διών, η δια­χεί­ρι­ση κατα­στρο­φών, το περι­βάλ­λον, τα ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα και το δικαί­ω­μα στέ­γα­σης, μετα­ξύ άλλων.

Η Κού­βα απλώ­νει χέρι βοή­θειας στους λαούς όπου κι αν βρί­σκο­νται σε περι­πτώ­σεις μεγά­λων κατα­στρο­φών, όπως σει­σμούς, τυφώ­νες, επι­δη­μί­ες και πλημμύρες.

Με την αλλη­λεγ­γύη, την αδελ­φι­κή φιλία, τον διε­θνι­σμό και την αντι­μπε­ρια­λι­στι­κή στά­ση της, η Κού­βα δεί­χνει ότι ένας άλλος κόσμο­ςεί­ναι δυνατός.

Εκτός από 28.000 Κου­βα­νους εργα­ζό­με­νους στον τομέα της υγειο­νο­μι­κής περί­θαλ­ψης που υπο­στη­ρί­ζουν τοπι­κές και εθνι­κές προ­σπά­θειες σε 58 χώρες, 3772 επαγ­γελ­μα­τί­ες υγεί­ας από 45 ιατρι­κές ταξιαρ­χί­ες Henry Reeve έχουν εμπλα­κεί μέχρι στιγ­μής στην κατα­πο­λέ­μη­ση της παν­δη­μί­ας COVID-19 σε 38 δια­φο­ρε­τι­κές χώρες. Χιλιά­δες ζωές έχουν σωθεί.

Οι Κου­βα­νοί για­τροί συνε­χί­ζουν να θερα­πεύ­ουν τις πλη­γές των λαών.

Σύμ­φω­να με τα λόγια του Φιντέλ:

«Για­τροί, όχι βόμ­βες. Για­τροί, όχι έξυ­πνα όπλα»!

Το βρα­βείο Νόμπελ Ειρή­νης του 2021 θα πρέ­πει να απο­νε­μη­θεί στην ιατρι­κή ταξιαρ­χία Henry Reeve, η οποία κατα­πο­λε­μά την παν­δη­μία COVID-19 σε πολ­λά μέρη του κόσμου.

Στην επέ­τειο της γέν­νη­σης του μεγά­λου ηγέ­τη Φιντέλ Κάστρο Ρουζ, εκφρά­ζου­με τα συναι­σθή­μα­τα φιλί­ας και αλλη­λεγ­γύ­ης των λαών της Ελλά­δας και της Τουρ­κί­ας  από τις δύο πλευ­ρές του Αιγαίου.

Ζήτω ο Κομα­ντά­ντε Fidel Castro Ruz!
Ζήτω ο κου­βα­νι­κος σοσιαλισμός!
Η Κού­βα σώζει ζωές!
Ζήτω η αδελ­φό­τη­τα των λαών!
Ζήτω η Αλληλεγγύη!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ  ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ 2021 ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ HENRY REEVE

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ JOSÉ MARTÍ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο