Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μήνυμα 112 στην Αττική για επικίνδυνες χιονοπτώσεις ‑Αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα αυτοκίνητα στην Αττική

Μήνυ­μα μέσω του 112 στάλ­θη­κε στους κατοί­κους της Αττι­κής προει­δο­ποιώ­ντας τους για επι­κίν­δυ­νες χιο­νο­πτώ­σεις από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες της Κυρια­κής 5 Φεβρουα­ρί­ου στην βόρεια, βορειο­α­να­το­λι­κή και βορειο­δυ­τι­κή Αττική.

Συγκε­κρι­μέ­να το μήνυ­μα ανα­φέ­ρει: « Προει­δο­ποι­η­τι­κό μήνυ­μα για επι­κίν­δυ­νες χιο­νο­πτώ­σεις από προ­με­σημ­βρι­νές ώρες της 5/2/2023 στην βόρεια, βορειο­α­να­το­λι­κή και βορειο­δυ­τι­κή Αττι­κή. Περιο­ρί­στε τις μετα­κι­νή­σεις στις απο­λύ­τως απα­ραί­τη­τες και ακο­λου­θή­στε τις οδη­γί­ες των Αρχών. Οδη­γί­ες αυτο­προ­στα­σί­ας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena ».

ΕΛΑΣ: Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων-Αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα αυτοκίνητα στην Αττική

Η Αστυ­νο­μία σε ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε πριν από λίγο γνω­στο­ποιεί πως για ιδιαί­τε­ρους λόγους ασφα­λεί­ας και για την απο­φυ­γή πρό­κλη­σης κυκλο­φο­ρια­κών προ­βλη­μά­των, ενό­ψει των δυσμε­νών και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων, με από­φα­ση του Διευ­θυ­ντή Τρο­χαί­ας Αττι­κής από τις 18:00 σήμε­ρα (4/2) πρέ­πει τα αυτο­κί­νη­τα όλων των κατη­γο­ριών να είναι εφο­δια­σμέ­να με αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυ­σί­δες ή άλλα ανά­λο­γα αντιο­λι­σθη­τι­κά μέσα, κατά την κυκλο­φο­ρία τους στο σύνο­λο του οδι­κού δικτύ­ου του Ν. Αττικής.

Επι­πρό­σθε­τα, από τις 18:00΄σήμερα (4/2) δε θα επι­τρέ­πε­ται η κυκλο­φο­ρία παντός είδους βαρέ­ως οχή­μα­τος μέγι­στου επι­τρε­πό­με­νου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανε­ξαρ­τή­τως χρή­σε­ως αντιο­λι­σθη­τι­κών αλυσίδων:

-Και στα δύο ρεύ­μα­τα κυκλο­φο­ρί­ας της Ν.Ε.Ο. Αθη­νών-Λαμί­ας, στο τμή­μα της από το ύψος του Α/Κ Καλυ­φτά­κη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).

-Καθ’ όλο το μήκος της Αττι­κής Οδού, της Δυτι­κής Περι­φε­ρεια­κής Λεω­φό­ρου Υμητ­τού και της Περι­φε­ρεια­κής Αιγά­λεω, καθώς και στο παρά­πλευ­ρό αυτών οδι­κό δίκτυο.

-Και στα δύο ρεύ­μα­τα κυκλο­φο­ρί­ας Π.Ε.Ο. Ελευ­σί­νας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρα­τή­ριο καυ­σί­μων REVOIL- πρώ­ην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττι­κής με το Ν. Βοιω­τί­ας (χ/θ 30,000).

Ακό­μη, από τις 06.00΄ ώρα αύριο 05.02.2023 δεν θα επι­τρέ­πε­ται η κυκλο­φο­ρία όλων των οχη­μά­των, ανε­ξαρ­τή­τως χρή­σε­ως αντιο­λι­σθη­τι­κών αλυ­σί­δων, επί της Λ. Πάρ­νη­θος από την 22η χ/θ (τελε­φε­ρίκ) και στα δύο ρεύ­μα­τα κυκλοφορίας.

Η Αστυ­νο­μία απευ­θύ­νει έκκλη­ση στους οδη­γούς να απο­φύ­γουν την κίνη­σή τους στα ανω­τέ­ρω οδι­κά τμή­μα­τα προς απο­φυ­γή ταλαι­πω­ρί­ας τους και δημιουρ­γί­ας πρό­σθε­των κυκλο­φο­ρια­κών προ­βλη­μά­των και να ακο­λου­θούν τις υπο­δεί­ξεις των ρυθ­μι­στών τροχονόμων.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο