Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατέθεσε η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

Μήνυ­ση για ανθρω­πο­κτο­νία από πρό­θε­ση κατά του κοσμη­μα­το­πώ­λη και του μεσί­τη κατέ­θε­σαν οι συνή­γο­ροι της οικο­γέ­νειας του Ζακ Κωστό­που­λου, έπει­τα από τις επα­να­λη­πτι­κές τοξι­κο­λο­γι­κές και ιστο­λο­γι­κές εξε­τά­σεις στη σορό του και οι οποί­ες επα­λή­θευ­σαν τα αρχι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα, στα οποία βασί­στη­κε ιατρο­δι­κα­στι­κή έκθεση.

«Δεδο­μέ­νου ότι τα συμπε­ρά­σμα­τα της ιατρο­δι­κα­στι­κής έκθε­σης οδη­γούν ευθέ­ως στην αιτιώ­δη συσχέ­τι­ση του θανά­του του Ζαχα­ρία Κωστό­που­λου με τα πλήγ­μα­τα που δέχθη­κε, η ορθή από­δο­ση της κατη­γο­ρί­ας απο­τε­λεί αίτη­μα του δικαί­ου και της ουσια­στι­κής δικαιο­σύ­νης», σημειώ­νουν σε ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σαν οι πλη­ρε­ξού­σιοι δικηγόροι.

Η ανα­κοί­νω­ση των δικηγόρων
Η επα­νά­λη­ψη των τοξι­κο­λο­γι­κών και ιστο­λο­γι­κών εξε­τά­σε­ων της σορού του Ζαχα­ρία Κωστό­που­λου μετά από αίτη­μα της πλευ­ράς των κατη­γο­ρου­μέ­νων αστυ­νο­μι­κών επι­κύ­ρω­σε τις αρχι­κές εξε­τά­σεις στις οποί­ες βασί­στη­κε η ιατρο­δι­κα­στι­κή έκθεση.

Η αμφι­σβή­τη­ση των επι­στη­μο­νι­κών δεδο­μέ­νων που ανέ­δει­ξαν τα αίτια του θανά­του του Ζαχα­ρία Κωστό­που­λου, απο­κά­λυ­ψε την αρχι­κή επι­κοι­νω­νια­κή στό­χευ­ση της υπε­ρά­σπι­σης των αστυ­νο­μι­κών που επι­χεί­ρη­σε να αμφι­σβη­τή­σει το πόρι­σμα της ιατρο­δι­κα­στι­κής έκθε­σης προ­κει­μέ­νου να απο­σεί­σει τις βαριές ποι­νι­κές ευθύ­νες των κατηγορουμένων.

Προ­κει­μέ­νου να απο­δο­θεί η ορθή ποι­νι­κή κατη­γο­ρία κατά των αρχι­κών κατη­γο­ρου­μέ­νων του μεσί­τη και του κοσμη­μα­το­πώ­λη κατα­τέ­θη­κε από την πλευ­ρά της πολι­τι­κής αγω­γής στις 12/2/2019 ενα­ντί­ον τους μήνυ­ση για ανθρω­πο­κτο­νία εκ προθέσεως.

Δεδο­μέ­νου ότι τα συμπε­ρά­σμα­τα της ιατρο­δι­κα­στι­κής έκθε­σης οδη­γούν ευθέ­ως στην αιτιώ­δη συσχέ­τι­ση του θανά­του του Ζαχα­ρία Κωστό­που­λου με τα πλήγ­μα­τα που δέχθη­κε, η ορθή από­δο­ση της κατη­γο­ρί­ας απο­τε­λεί αίτη­μα του δικαί­ου και της ουσια­στι­κής δικαιοσύνης.

Οι πλη­ρε­ξού­σιες δικη­γό­ροι πολι­τι­κής αγω­γής της οικο­γέ­νειας του Ζαχα­ρία Κωστόπουλου

Άννυ Παπαρ­ρού­σου
Χρύ­σα Πετσιμέρη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο