Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μήνυση και απειλές εναντίον σατιρικής σελίδας για… «βλασφημία»!

Επι­στρο­φή στο Μεσαί­ω­να και στις επο­χές της λογο­κρι­σί­ας θυμί­ζει η πρό­σφα­τη μήνυ­ση που κατέ­θε­σε εκκλη­σια­στι­κό σάιτ ενα­ντί­ον σατυ­ρι­κής σελί­δας κόμικς με την κατη­γο­ρία της… βλασφημίας! 

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, αφορ­μή υπήρ­ξε ενα σκί­τσο της σελί­δας «Κου­λου­βά­χα­τα Comics» το οποίο παρου­σιά­ζει με σατυ­ρι­κό τρό­πο την «Κοί­μη­ση της Θεο­τό­κου». Στο σκί­τσο, όπως μπο­ρεί­τε να δεί­τε παρα­κά­τω, απει­κο­νί­ζε­ται η Πανα­γία με νυσταγ­μέ­νο βλέμ­μα να βουρ­τσί­ζει τα δόντια της, να πίνει νερό και να πέφτει στο κρε­βά­τι για ύπνο. 

Η απλή, χιου­μο­ρι­στι­κή αυτή απει­κό­νι­ση της Πανα­γί­ας προ­κά­λε­σε την οργι­σμέ­νη αντί­δρα­ση ορι­σμέ­νων που προ­έ­βη­σαν σε σωρεία καταγ­γε­λιών (reports) στο Facebook με απο­τέ­λε­σμα να πέσει η σελί­δα των «Κου­λου­βά­χα­τα Comics». Είχε προη­γη­θεί η ανα­κοί­νω­ση του εκκλη­σια­στι­κού σάιτ ekklisiaonline.gr ότι θα κατα­θέ­σει μήνυ­ση στη σελί­δα αλλά και στο δημιουρ­γό του κόμικ Χρή­στο Μακροζαχόπουλο.

koulouvaxata

Από το κυνή­γι των «βλά­σφη­μων» δεν θα μπο­ρού­σε να λεί­ψει ο γνω­στός τηλε­πω­λη­τής των «επι­στο­λών του Ιησού» και πρό­ε­δρος της «Ελλη­νι­κής Λύσης» Κυριά­κος Βελό­που­λος ο οποί­ος, μέσω του λογια­ρια­σμού του στο Twitter, εύσπευ­σε να εκτο­ξεύ­σει ύβρεις («γελοία υπο­κεί­με­να») και απει­λές  («Ξεφτί­λες θα σας τσα­κί­σου­με στην νομι­μό­τη­τα»), ανα­φέ­ρο­ντας πως το κόμ­μα του θα φέρει στη Βου­λή σχέ­διο νόμου «για βαρύ­τα­τες ποι­νές σε τέτοιες βρώ­μι­κες επι­θέ­σεις στην ορθο­δο­ξία μας!». 

Από την πλευ­ρά τους, οι δημιουρ­γοί της σελί­δας που καταρ­γή­θη­κε, απο­φά­σι­σαν να προ­χω­ρή­σουν στη δημιουρ­γία νέας, δηλώ­νο­ντας πως θα επιστρέψουν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο