Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μίκης Θεοδωράκης για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

«Η εμπο­ρία πολε­μι­κού υλι­κού σημαί­νει εξα­γω­γή του Μαύ­ρου Θανά­του» τονί­ζει ο Μίκης Θεο­δω­ρά­κης σε μήνυ­μά του για την πώλη­ση όπλων στη Σαου­δι­κή Αρα­βία και προ­σθέ­τει: «Είναι μια πρά­ξη που μας στιγ­μα­τί­ζει ηθι­κά ως χώρα και ως λαό».

«Οι οικο­νο­μι­κές συναλ­λα­γές με τη διά­θε­ση όπλων μαζι­κής κατα­στρο­φής κατα­λή­γουν σε εγκλή­μα­τα κατά της Ανθρω­πό­τη­τας και επί πλέ­ον είναι αντί­θε­τες με τον ειρη­νι­κό χαρα­κτή­ρα που θα πρέ­πει να έχει η εξω­τε­ρι­κή μας πολι­τι­κή» επι­ση­μαί­νει ο κ. Θεοδωράκης.

Σύμ­φω­να με τον Μίκη Θεο­δω­ρά­κη, η πώλη­ση όπλων που θα χρη­σι­μο­ποι­η­θούν σε πολέ­μους ενα­ντί­ον αμά­χων συνι­στά απε­χθή ενέργεια.

«Απο­τε­λούν σήμε­ρα την μελα­νό­τε­ρη σελί­δα για τις Μεγά­λες Δυνά­μεις που συντη­ρούν πολε­μι­κές βιο­μη­χα­νί­ες και προ­σπο­ρί­ζο­νται τερά­στια οικο­νο­μι­κά οφέ­λη εξά­γο­ντας πόλε­μο. Αυτές οι απε­χθείς ενέρ­γειες είναι αντί­θε­τες με τις δικές μας παρα­δό­σεις και γι’ αυτό απα­ρά­δε­κτες και κατα­δι­κα­στέ­ες» κλεί­νει η δήλω­ση ο Μίκης Θεοδωράκης.

MIKIS1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο