Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μίλτος Τεντόγλου χρυσός στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Ο Μίλ­τος Τεντό­γλου ανέ­βη­κε στο ψηλό­τε­ρο σκα­λί του βάθρου στο ευρω­παϊ­κό πρω­τά­θλη­μα κλει­στού στί­βου του Τορούν, αφού στον τελι­κό του αγω­νί­σμα­τος (2η ημέ­ρα) προ­σγειώ­θη­κε στα 8.35μ στην πρώ­τη και μονα­δι­κή έγκυ­ρη προ­σπά­θειά του. Η επί­δο­σή του είναι η κορυ­φαία εφε­τι­νή στον κόσμο. Ο 23χρονος άλτης του Γιώρ­γου Πομά­σκι που αισθά­νε­ται κάποιες ενο­χλή­σεις το τελευ­ταίο διά­στη­μα στο γόνα­το, έρι­ξε το βάρος του σε μια και μονα­δι­κή προ­σπά­θεια για να μην επι­βα­ρύ­νει την κατά­στα­ση της υγεί­ας του και τα κατάφερε.

Ο Σου­η­δός Τόμπιας Μόντλερ, ο βασι­κός αντί­πα­λος του Τεντό­γλου, με 8.31μ στην τρί­τη προ­σά­θεια κατε­τά­γη 2ος με νέο εθνι­κό ρεκόρ και ο Φιν­λαν­δός Κρί­στιαν Πού­λι 3ος με 8.24μ, που είναι επί­σης εθνι­κό ρεκόρ.

Ο Τεντό­γλου έχει ατο­μι­κό ρεκόρ στον κλει­στό 8.38μ από τη νίκη του το 2019 στη Γλα­σκώ­βη και φέτος είχε κάνει 8.21μ. Έτσι έγι­νε ο δεύ­τε­ρος Έλλη­νας αθλη­τής μετά την Κατε­ρί­να Θάνου (60μ, πρώ­τη το 1996 στη Στοκ­χόλ­μη και το 2000 στη Γάν­δη) που κατα­κτά δύο χρυ­σά μετάλ­λια στη διορ­γά­νω­ση, στην οποία η χώρα μας έχει πάρει συνο­λι­κά επτά χρυσά.

«Είναι χαρού­με­νος για το απο­τέ­λε­σμα, παρά το πρό­βλη­μα που αντι­με­τώ­πι­σα. Ήξε­ρα ότι μπο­ρώ να κάνω ένα πολύ μεγά­λο άλμα. Ήταν ένας απί­στευ­τος αγώ­να με καλά άλμα­τα από τους αθλη­τές. Θα κάνω τώρα κάποιες θερα­πεί­ες στο γόνα­το και στη συνε­χεία θα ξεκι­νή­σω προ­ε­τοι­μα­σία για τον ανοι­κτό. Μου αρέ­σει να αγω­νί­ζο­μαι και για το λόγο αυτό σήμε­ρα ένιω­θα ότι το κάνω σαν αγγα­ρεία», είπε ο Έλλη­νας άλτης.

Οι οχτώ του τελικού

Μίλ­τος Τεντό­γλου (Ελλά­δα) 8.35μ

Τόμπιας Μόντλερ (Σου­η­δία) 8.31μ

Κρί­στιαν Πού­λι (Φιν­λαν­δία) 8.24μ

Βλά­ντι­σλαβ Μάζουρ (Εσθο­νία) 8.14μ

Μαξι­μί­λιαν Ενχόλζ­νερ (Γερ­μα­νία) 7.87μ

Λάζαρ Άνιτς (Σερ­βία) 7.81μ

Γιά­κομπ Φίν­τσαμ — Ντιούκς (Βρε­τα­νία) 7.79μ

Γκά­μπριελ Μπι­τάν (Ρου­μα­νία) 7.72μ

Γκι­γιέν – Ρίτσος, Αγγου­λές, Χικ­μέτ (ΕΚΠΤΩΣΗ 15% και δώρο τα έξο­δα αντικαταβολής)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο