Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Για ρωσικό βομβαρδισμό χωριού της Λευκορωσίας μιλά το Κιέβο — Είναι «παραλήρημα» απαντά το Μίνσκ

Η Πολε­μι­κή Αερο­πο­ρία της Ουκρα­νί­ας ισχυ­ρί­στη­κε σήμε­ρα ότι ρωσι­κά μαχη­τι­κά βομ­βάρ­δι­σαν τον οικι­σμό Κοπά­νι της Λευ­κο­ρω­σί­ας κοντά στα σύνο­ρα με την Ουκρα­νία, αφού μπή­καν στον ενα­έ­ριο χώρο της Ουκρα­νί­ας σε μια προ­σπά­θεια να εμπλέ­ξουν την Λευ­κο­ρω­σία στον πόλε­μο της Ρωσί­ας κατά της Ουκρανίας.

«Πρό­κει­ται για προ­βο­κά­τσια! Στό­χος είναι να εμπλα­κούν οι Ένο­πλες Δυνά­μεις της Δημο­κρα­τί­ας της Λευ­κο­ρω­σί­ας στον πόλε­μο με την Ουκρα­νία!», ισχυ­ρί­ζε­ται η Διοί­κη­ση της Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας της Ουκρα­νί­ας σε ανάρ­τη­ση στο δια­δί­κτυο. «Δηλώ­νου­με επί­ση­μα: ο ουκρα­νι­κός στρα­τός δεν σχε­δί­α­σε και δεν σχε­διά­ζει να λάβει οποια­δή­πο­τε επι­θε­τι­κή ενέρ­γεια ενα­ντί­ον της Δημο­κρα­τί­ας της Λευ­κο­ρω­σί­ας», γρά­φει στην ανα­κοί­νω­σή της.

Από την πλευ­ρά του η εκπρό­σω­πος Τύπου του υπουρ­γείο άμυ­νας της Λευ­κο­ρω­σί­ας, δήλω­σε ότι «το υπουρ­γείο Άμυ­νας αδιαμ­φι­σβή­τη­τα δηλώ­νει ότι οι πλη­ρο­φο­ρί­ες για πυραυ­λι­κή επί­θε­ση σε ένα Λευ­κο­ρω­σι­κό χωριό, είναι από­λυ­το παραλήρημα».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από: Reuters, Ukrinform, Τass, interfax

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο