Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαίνεται η φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας — Εκκενώθηκαν χωριά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέ­λι­ξη εξα­κο­λου­θεί να βρί­σκε­ται η φωτιά που εκδη­λώ­θη­κε χθες το βρά­δυ σε δασι­κή έκτα­ση, στην περιο­χή Σχί­νο Λου­τρα­κί­ου, ενώ με το πρώ­το φως της ημέ­ρας ξεκί­νη­σαν τις ρίψεις νερού τα πυρο­σβε­στι­κά αεροπλάνα.

Ειδι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, εκτός από τους οικι­σμούς Σχί­νος, Αγία Σωτή­ρα, Βαμ­βα­κές και Μαυ­ρο­λί­μνη, εκκε­νώ­θη­καν σήμε­ρα το πρωί, για προ­λη­πτι­κούς λόγους, οι μονές Αγί­ου Ιωάν­νη Μακρι­νού και Αγί­ας Παρα­σκευ­ής, καθώς και οι οικι­σμοί, Μάζη και Παρα­σκευά, διό­τι το πύρι­νο μέτω­πο κινεί­το ανα­το­λι­κά και διέ­σχι­ζε τα Γερά­νεια Όρη.

Το πρωί της Πέμ­πτης η φωτιά κινεί­ται προς Αλεποχώρι.

fotia2

Με το πρώ­το φως της μέρας σηκώ­θη­καν ενα­έ­ρια μέσα και συγκε­κρι­μέ­να 8 αερο­σκά­φη Canadair, 9 PLZ, 1 ελι­κό­πτε­ρο του στρα­τού Chinook και 2 ελι­κό­πτε­ρα για να συντο­νί­ζoυν τις κινή­σεις. Από την άλλη, ενι­σχύ­θη­καν και οι επί­γειες δυνά­μεις. Έτσι πλέ­ον στο σημείο επι­χει­ρούν 182 πυρο­σβέ­στες με 7 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και 62 οχή­μα­τα. Το έργο των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων βοη­θoύν και υδρο­φό­ρα οχή­μα­τα του δήμου αλλά και εθε­λο­ντές πυροσβέστες.

Παράλ­λη­λα, στο έργο της κατά­σβε­σης συν­δρά­μουν υδρο­φό­ρα οχή­μα­τα της τοπι­κής αυτο­διοί­κη­σης καθώς και εθε­λο­ντές πυροσβέστες.

fotia sxoinos1 1

Τα Γερά­νεια Όρη όπου ξέσπα­σε η φωτιά θεω­ρού­νται μία πανέ­μορ­φη περιο­χή, ωστό­σο πολύ συχνά ξεσπούν φωτιές και η ομορ­φιά της φύσης παρα­δί­νε­ται στις φλόγες.

fotia sxoinos 3 1

Φωτο­γρα­φία που δεί­χνει πόσο κοντά σε κατοι­κί­ες έχει φτά­σει η φωτιά (πηγή: SzisidiS photography):

fotia1

Με εντο­λή του αρχη­γού του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος αντι­στρά­τη­γου Στέ­φα­νου Κολο­κού­ρη έχει μετα­βεί στην περιο­χή Σχί­νο Λου­τρα­κί­ου ο υπαρ­χη­γός του Σώμα­τος, ο αντι­στρά­τη­γος Ιάκω­βος Κλε­φτο­σπύ­ρος, ο οποί­ος ανέ­λα­βε να συντο­νί­σει τις δυνά­μεις που επι­χει­ρούν για να κατα­σβε­στεί η δασι­κή πυρκαγιά.

fotia sxoinos 1 1

Παράλ­λη­λα, κλι­μά­κιο της διεύ­θυν­σης αντι­με­τώ­πι­σης εγκλη­μά­των εμπρη­σμού μετα­βαί­νει στο Σχί­νο, με σκο­πό να ερευ­νή­σει τα αίτια που προ­κά­λε­σαν τη φωτιά.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παι­διών (Βέρα Κλών­τζα-Για­κλο­βά – Φρά­νιο Κραλ)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο