Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαδούρο προς Τραμπ: Η Βενεζουέλα είναι «έτοιμη για σύγκρουση»

Ο πρό­ε­δρος της Βενε­ζου­έ­λας Νικο­λάς Μαδού­ρο δια­βε­βαί­ω­σε ότι η κυβέρ­νη­σή του είναι «έτοι­μη για σύγκρου­ση» μετά τη δήλω­ση του αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου Ντό­ναλντ Τραμπ κατά τον οποίο η παραί­τη­ση του προ­έ­δρου Έβο Μορά­λες στέλ­νει ένα «ισχυ­ρό μήνυ­μα» προς τις «παρά­νο­μες» κυβερ­νή­σεις της Βενε­ζου­έ­λας και της Νικα­ρά­γουας.

«Αυτή η ενέ­δρα ενα­ντί­ον του Έβο Μορά­λες οργα­νώ­θη­κε από τον βορειο­α­με­ρι­κα­νι­κό ιμπε­ρια­λι­σμό και (…) λένε ότι τώρα αφο­ρά τη Βενε­ζου­έ­λα και τη Νικα­ρά­γουα», είπε ο Μαδούρο.

«Προ­σο­χή συμπα­τριώ­τες, πάμε σε μάχη. Θέλε­τε σύγκρου­ση; Είμα­στε έτοι­μοι για σύγκρου­ση», πρόσθεσε.

Ο Ντό­ναλντ Τραμπ εξέ­φρα­σε ικα­νο­ποί­η­ση χθες για τον εξα­να­γκα­σμό σε παραί­τη­ση του προ­έ­δρου της Βολι­βί­ας Έβο Μορά­λες, εξέ­λι­ξη στην οποία είδε ένα «ισχυ­ρό μήνυ­μα» προς τα κατ’ αυτόν «παρά­νο­μα καθε­στώ­τα» της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής, χαι­ρε­τί­ζο­ντας την από­φα­ση του στρα­τού να απαι­τή­σει την παραί­τη­ση του σοσια­λι­στή ηγέτη.

Από την πλευ­ρά του, ο Μαδού­ρο επα­νέ­λα­βε την τοπο­θέ­τη­σή του κατά την οποία η παραί­τη­ση του Μορά­λες απο­τε­λού­σε «πρα­ξι­κό­πη­μα που δια­πρά­χθη­κε και χρη­μα­το­δο­τή­θη­κε από τον Λευ­κό Οίκο».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο