Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαζί με τα Δημοτικά θα ανοίξουν και οι Παιδικοί Σταθμοί

Μαζί με τα δημο­τι­κά σχο­λεία θα ανοί­ξουν οι παι­δι­κοί και βρε­φο­νη­πια­κοί σταθ­μοί ανα­κοί­νω­σε πριν λίγο ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στέ­λιος Πέτσας στην ενη­μέ­ρω­ση των πολι­τι­κών συντακτών.

Μαζί τους θα ανοί­ξουν και τα ΚΔΑΠ «εφό­σον τα δημο­τι­κά σχο­λεία ανοί­ξουν στις αρχές Ιουνίου».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η από­φα­ση για τα δημο­τι­κά σχο­λεία και την επα­να­λει­τουρ­γία τους θα ανα­κοι­νω­θεί τη Δευτέρα.

Κατά τον κ. Πέτσα μαζί με τις ανα­κοι­νώ­σεις για τους παι­δι­κούς σταθ­μούς θα υπάρ­ξουν ανα­κοι­νώ­σεις και για κατα­σκη­νώ­σεις ιδιω­τι­κές και κρατικές.

Παράλ­λη­λα όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε κατά την ενη­μέ­ρω­ση των πολι­τι­κών συντα­κτών η επι­τρο­πή των ειδι­κών του υπ. Υγεί­ας απο­φά­σι­σε σε σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση να ανοί­ξουν από την ερχό­με­νη εβδο­μά­δα τα Κέντρα Δημιουρ­γι­κής Απα­σχό­λη­σης (ΚΔΑΠ) για Άτο­μα με Ανα­πη­ρία (ΑμεΑ).

Όπως είπε δόθη­κε προ­τε­ραιό­τη­τα στις ανοι­χτές δομές ΑμεΑ για­τί η απο­στέ­ρη­ση των ΑμεΑ από δημιουρ­γι­κές εστί­ες απα­σχό­λη­σης επι­δρά αρνη­τι­κά στην ψυχο­συ­ναι­σθη­μα­τι­κή τους πορεία

«Συμ­φω­νή­θη­κε να ανοί­ξουν τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ με συγκε­κρι­μέ­νες προ­δια­γρα­φές που θα σέβο­νται τις οδη­γί­ες του ΕΟΔΥ για απο­στά­σεις και τα γενι­κό­τε­ρα μέτρα προ­στα­σί­ας» πρό­σθε­σε ο κ. Πέτσας.

Όπως σημεί­ω­σε μετά από σχε­τι­κή ερώ­τη­ση την τελι­κή από­φα­ση για επα­να­λει­τουρ­γία των δημο­τι­κών σχο­λεί­ων θα την λάβει ο πρω­θυ­πουρ­γός μετά από την εισή­γη­ση των ειδικών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο