Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαζική αντιπολεμική διαδήλωση του ΚΚΕ με αφορμή την στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία

Mαζι­κό αντι­πο­λε­μι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο του ΚΚΕ με αφορ­μή την στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση ΗΠΑ, Βρε­τα­νί­ας και Γαλ­λί­ας στη Συρία πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του στην Αθή­να. Χιλιά­δες δια­δη­λω­τές συγκε­ντρώ­θη­καν αρχι­κά στο Σύνταγ­μα και στη συνέ­χεια κατευ­θύν­θη­καν προς την αμε­ρι­κά­νι­κη πρεσβεία.

Στην πρώ­τη γραμ­μή της πορεί­ας βρι­σκό­ταν ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ο οποί­ος πριν την έναρ­ξη της δια­δή­λω­σης απηύ­θυ­νε λόγο προς τους συγκεντρωμένους.

Με κεντρι­κό σύν­θη­μα “Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών” , οι συγκε­ντρω­μέ­νοι δια­μαρ­τυ­ρή­θη­καν για την σημε­ρι­νή επί­θε­ση των ΗΠΑ, Γαλ­λί­ας και Μ. Βρε­τα­νί­ας στη Συρία. Παράλ­λη­λα ως ένδει­ξη δια­μαρ­τυ­ρί­ας έκα­ψαν τις σημαί­ες των ΗΠΑ, Μ. Βρε­τα­νί­ας και Γαλ­λί­ας μπρο­στά από τα κτί­ρια των αντί­στοι­χων πρε­σβειών, ανα­γρά­φο­ντας μάλι­στα με κόκ­κι­νη μπο­γιά το σύν­θη­μα “φονιά­δες“ ‘ , ενώ πέτα­ξαν μπο­γιές στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρεσβεία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο