Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων για την κατάργηση του θεσμού του επανυπολογισμού

Με αίτη­μα την άμε­ση διά νόμου πλή­ρη κατάρ­γη­ση του νόμου Κατρού­γκα­λου οι παν­συ­ντα­ξιου­χι­κές οργα­νώ­σεις πραγ­μα­το­ποί­η­σαν συλ­λα­λη­τή­ριο στην πλα­τεία Κοτζιά.

Το κεντρι­κό πανό των Συνερ­γα­ζό­με­νων Συντα­ξιου­χι­κών Οργα­νώ­σε­ων ανα­γρά­φει «Οι συντα­ξιού­χοι δεν σκύ­βουν το κεφά­λι. Διεκ­δι­κού­με στο ακέ­ραιο ό,τι μας έχει αφαι­ρε­θεί», ενώ τα συν­θή­μα­τα δονούν την ατμόσφαιρα.

Όπως δήλω­σε ο πρό­ε­δρος των συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Δήμος Κου­μπού­ρης «οι συντα­ξιού­χοι είμα­στε στο δρό­μο του αγώ­να και θα συνε­χί­σου­με να είμα­στε ώστε να μη γίνει άλλη περι­κο­πή στις συντά­ξεις διεκ­δι­κώ­ντας ό,τι μας έχει αφαι­ρε­θεί για­τί είναι δικά μας χρή­μα­τα και οι συντά­ξεις μας είναι πλη­ρω­μέ­νες από εμάς τους συνταξιούχους».

Οι συντα­ξιού­χοι υπο­στη­ρί­ζουν ότι, λόγω του νόμου Κατρού­γκα­λου, οι συντά­ξεις τους είναι μειω­μέ­νες κατά 20%-25% και θεω­ρούν ότι η απλή ανα­βο­λή για μερι­κούς μήνες της περαι­τέ­ρω περι­κο­πής τους χωρίς την κατάρ­γη­ση του θεσμού του επα­νυ­πο­λο­γι­σμού, απο­τε­λεί απά­τη και εμπαιγ­μό, όπως τονίζουν.

Οι συντα­ξιού­χοι μετά τη μαζι­κή συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Κοτζιά πραγ­μα­το­ποί­η­σαν πορεία μέχρι το υπουρ­γείο Εργα­σί­ας όπου αντι­προ­σω­πεία τους συνα­ντή­θη­κε με υψη­λό­βαθ­μο στέ­λε­χος του υπουργείου.

suntaxiouxoi suntaxiouxoi1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο