Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαζική συγκέντρωση για την υγεία έξω από το «Λαϊκό» Νοσοκομείο ~|Φωτο

Μαζι­κή συγκέ­ντρω­ση έξω από το Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Αθη­νών «Λαϊ­κό» πραγ­μα­το­ποί­η­σαν το από­γευ­μα της Τετάρ­της μέλη 32 σωμα­τεί­ων και μαζι­κών φορέ­ων της Και­σα­ρια­νής, του  Βύρω­να και του Ζωγρά­φου.
Οι συγκε­ντρω­μέ­νοι έφτα­σαν στο «Λαϊ­κό» με πορεία που ξεκί­νη­σε νωρί­τε­ρα από τη συμ­βο­λή των οδών Ούλωφ Πάλ­με και Παπά­γου στου Ζωγράφου.

«Άμε­ση επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας χωρίς όρους και απο­ζη­μιώ­σεις» έγρα­φε το πανό των σωμα­τεί­ων της περιο­χής, ενώ με πικέ­τες που κρα­τού­σαν μέλη των σωμα­τεί­ων και των φορέ­ων έκα­ναν γνω­στά τα αιτή­μα­τά τους.

Στο πλαί­σιο της συγκέ­ντρω­σης έγι­ναν ομι­λί­ες και χαιρετισμοί.
Ξεκί­νη­σαν με την Μαρί­να Παρα­σκευο­πού­λου, εκ μέρους της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής για την Πρω­το­βάθ­μια Φρο­ντί­δα Υγεί­ας στην Και­σα­ρια­νή, η οποία στη συνέ­χεια έδω­σε τον λόγο στον Τάσο Αντω­νό­που­λο, πρό­ε­δρο του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο Λαϊ­κό Νοσο­κο­μείο, ο οποί­ος στά­θη­κε στην κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί και στο συγκε­κρι­μέ­νο νοσο­κο­μείο, απαι­τώ­ντας την άμε­ση επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της Υγείας.
Αφού μίλη­σε ανα­λυ­τι­κά για την κατά­στα­ση κατάρ­ρευ­σης του δημό­σιου τομέα υγεί­ας και για τους στό­χους που βάζει σήμε­ρα το κίνη­μα, κατέ­λη­ξε στα «τρία πράγ­μα­τα που πρέ­πει να γίνουν» Αγώ­ναςΑγώ­ναςΑγώ­νας

Στη συνέ­χεια χαι­ρε­τι­σμούς απηύ­θυ­ναν ο Νίκος Δήμου, εκ μέρους του Παραρ­τή­μα­τος Και­σα­ρια­νής — Βύρω­να — Ζωγρά­φου του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Αθή­νας, ο Μάνος Κιρι­κλά­κης, εκ μέρους της Ένω­σης ΕΒΕ Βύρω­να, η Ειρή­νη Καρα­πά­νου, αντι­πρό­ε­δρος του ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώ­τη» και η Μαρία Κατσι­γιάν­νη, πρό­ε­δρος του Δημο­κρα­τι­κού Συλ­λό­γου Γυναι­κών Ζωγρά­φου κά.

Σημειώ­νε­ται επί­σης ότι στις 12 το μεση­μέ­ρι της Παρα­σκευ­ής 26 Μάρ­τη, αντι­προ­σω­πεία της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής για την Πρω­το­βάθ­μια Φρο­ντί­δα Υγεί­ας στην Και­σα­ρια­νή, θα επι­δώ­σει το κεί­με­νο για την ανά­γκη δημιουρ­γί­ας Κέντρου Υγεί­ας στην πόλη και στε­λέ­χω­σης του ΙΚΑ Παγκρα­τί­ου, μαζί με τις πρώ­τες 1.000 υπο­γρα­φές που έχουν συγκε­ντρω­θεί, στην 1η Υγειο­νο­μι­κή Περι­φέ­ρεια Αττικής.

Χαι­ρε­τι­σμός
της συντο­νι­στι­κής επι­τρο­πής για την πρω­το­βάθ­μια φρο­ντί­δα υγείας
στην Και­σα­ρια­νή στην κινη­το­ποί­η­ση στο Λαϊ­κό Νοσοκομείο

Καλη­σπέ­ρα σε όλους και όλες,
Να χαι­ρε­τί­σου­με εκ μέρους των 16 φορέ­ων της συντο­νι­στι­κής επι­τρο­πής Και­σα­ρια­νής για την Πρω­το­βάθ­μια Φρο­ντί­δα Υγεί­ας, τους δεκα­τρείς μαζι­κούς φορείς από τους δήμους Βύρω­να Ζωγρά­φου και τους 3 φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους που αντα­πο­κρί­θη­καν στο κάλε­σμα με κεντρι­κό σύν­θη­μα ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.

  • Ήρθα­με εδώ σήμε­ρα για να στα­θού­με στο πλάι των υγειο­νο­μι­κών, να ενώ­σου­με τη φωνή μας μαζί τους και να τους ευχα­ρι­στή­σου­με έτσι όπως μόνο ο απλός κόσμος ξέρει και μπορεί.
  • Ήρθα­με εδώ σήμε­ρα για να υπε­ρα­σπι­στού­με τα δίκαια και ανα­γκαία αιτή­μα­τα για να μη χάνο­νται ζωές που θα μπο­ρού­σαν να σωθούν επει­δή δεν υπάρ­χουν ΜΕΘ, ανα­πνευ­στή­ρες και προσωπικό.
  • Ήρθα­με εδώ για να δώσου­με έμπρα­κτη ευχή ανάρ­ρω­σης σε όλους τους δικούς μας ανθρώ­πους, γεί­το­νες, συνα­δέλ­φους, φίλους, συγ­γε­νείς που δίνουν τη μάχη με την ασθέ­νεια μόνοι τους χωρίς ένα οικείο χέρι.

Ξημε­ρώ­μα­τα σήμε­ρα το Λαϊ­κό Νοσο­κο­μείο που βρι­σκό­μα­στε βγή­κε από μια εφη­με­ρία τρό­μου και δεν είναι το μονα­δι­κό, δεν είναι εξαί­ρε­ση στις εφη­με­ρί­ες που θα έρθουν.
Κατά μέσο όρο 10 ασθε­νείς δια­σω­λη­νώ­νο­νται εκτός ΜΕΘ με κίν­δυ­νο της ζωής τους τις τελευ­ταί­ες μέρες. Μαζί μας είναι ο πρό­ε­δρος των εργα­ζο­μέ­νων του Σωμα­τεί­ου κος Αντω­νό­που­λος για να μας πει στην πορεία και πιο ανα­λυ­τι­κά την κατάσταση

Αγα­πη­τοί φίλοι και συναγωνιστές
Κάθε μέρα που περ­νά­ει, γίνε­ται και πιο φανε­ρό ότι η Κυβέρ­νη­ση παί­ζει τις ζωές μας στα ζάρια, λογα­ριά­ζο­ντάς τες ως κόστος ! Ας σκε­φτεί ο καθέ­νας μας: Τι είναι αυτό που από τον Φλε­βά­ρη του 2020 μέχρι και σήμε­ρα έχει αλλά­ξει, μετά από 3 «άνοι­ξε — κλείσε»;

Σίγου­ρα οι ζωές μας αλλά­ξα­νε, το εισό­δη­μά μας άλλα­ξε, ο τρό­πος και ο χρό­νος εργα­σί­ας μας άλλα­ξε, η μόρ­φω­ση των παι­διών μας άλλα­ξε
Το μόνο που δεν έχει αλλά­ξει είναι η προ­σή­λω­ση αυτών που χρό­νια κινούν τα νήμα­τα στη λογι­κή της Υγεί­ας — εμπό­ρευ­μα και του ασθε­νούς — πελά­τη.
Το μόνο που παρα­μέ­νει στα­θε­ρό είναι ότι δεν επι­τάσ­σε­ται ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας Υγεί­ας, χωρίς όρους και αποζημιώσεις!
Το μόνο που δεν έχει αλλά­ξει είναι ότι κλεί­νουν κλι­νι­κές και μονά­δες για να μετα­τρα­πούν τα νοσο­κο­μεία σε νοσο­κο­μεία «μιας νόσου», με τους non Covid  ασθε­νείς είτε να δια­κό­πτουν τις θερα­πεί­ες τους, είτε να στέλ­νο­νται ως πελα­τεία σε ιδιω­τι­κά θεραπευτήρια.
Το μόνο που μένει στα­θε­ρό είναι ότι δεν προ­σλαμ­βά­νε­ται το απα­ραί­τη­το ιατρι­κό και νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό στις δημό­σιες δομές Υγεί­ας, δεν ανοί­γουν τα νοσο­κο­μεία που έκλει­σαν όλα τα προη­γού­με­να χρόνια.

Βγά­ζει μάτι ότι:

  • ενώ δεν δίνε­ται ούτε ένα ευρώ για μέτρα προ­στα­σία της υγεί­ας στα ΜΜΜ αντί­θε­τα μειώ­νο­νται τα δρομολόγια,
  • ενώ στα σχο­λεία ακό­μα ψάχνου­με τα βάου­τσερ για τα τάμπλετ να έρθουν,
  • ενώ οι μεγά­λοι χώροι δου­λειάς στε­νά­ζουν από κρού­σμα­τα (σημειώ­στε ότι κάθε βδο­μά­δα έχου­με κρού­σμα­τα στα μεγά­λα σού­περ μάρ­κετ της Και­σα­ρια­νής και τους εργα­ζό­με­νους του Δήμου),
  • ενώ δεν έχουν ΜΕΘ ούτε για δείγ­μα πια στα νοσο­κο­μεία της Αττικής,
  • ενώ οι πολυ­πό­θη­τοι εμβο­λια­σμοί θα κινη­θούν μόνο όταν πιά­σουν καλή τιμή στο παζά­ρι εται­ριών και κρατών,

Aυτήν την ίδια ώρα η Κυβέρ­νη­ση τάζει λαγούς με πετρα­χή­λια στις μεγά­λες Ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές, κλεί­νει ντιλ με μεγά­λους ξενο­δο­χεια­κούς ομί­λους, κόβει 600εκ από τις κρα­τι­κές δαπά­νες για την υγεία, εξα­ντλεί ότι έχει απο­μεί­νει στα ασφα­λι­στι­κά ταμεία που επι­βα­ρύ­νο­νται το νέο κόστος της θεραπείας.

Οι εγκλη­μα­τι­κές τους ευθύ­νες δεν μπο­ρούν να κρυ­φτούν. Είναι έγκλη­μα ή όχι να βάζεις μπρο­στά τα κέρ­δη των λίγων από την υγεία και τις ζωές των πολ­λών; Είναι έγκλη­μα ή όχι ενώ ο κόσμος είναι κλει­σμέ­νος στο σπί­τι, να του επι­βάλ­λο­νται τα πιο αντι­δρα­στι­κά νομο­σχέ­δια; Είναι έγκλη­μα ή όχι με 7.500 νεκρούς να ονει­ρεύ­ε­σαι του­ρί­στες; Είναι έγκλη­μα ή όχι αντί να στη­ρί­ζεις τους υγειο­νο­μι­κούς να τους στέλ­νεις τον εισαγγελέα;

Όσο μελά­νι και να χυθεί από καλο­πλη­ρω­μέ­νους κον­δυ­λο­φό­ρους, είναι πια ορα­τό: δεν δίνου­με όλοι μαζί την μάχη ενά­ντια στην παν­δη­μία. Δεν δίνει την μάχη αυτή με τον ίδιο τρό­πο ο άνερ­γος, ο χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χος, ο αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νος, ο απλός εργα­ζό­με­νος που ανα­ζη­τούν τρό­πο για να ταΐ­σουν την οικο­γέ­νειά τους και ταυ­τό­χρο­να να μπο­ρέ­σουν να πάρουν όλα τα μέτρα “ατο­μι­κής” προ­στα­σί­ας. Δεν είμα­στε όλοι μαζί στις ουρές για τον εμβο­λια­σμό και τα τεστ. Δεν είμα­στε όλοι μαζί στην λίστα για την εξεύ­ρε­ση μιας μονά­δας ΜΕΘ, μιας απλής κλί­νης. Κάποιοι έχουν κλί­νες με το ονο­μα­τε­πώ­νυ­μό τους στα ιδιω­τι­κά νοσο­κο­μεία και δεν αγω­νιούν τί θα γίνει αν πάθουν κάτι. Κάποιοι έγι­ναν πιο πλού­σιοι μέσα στον χρό­νο αυτό, εκμε­ταλ­λευό­με­νοι την κατά­στα­ση και κάποιοι γίνα­με πιο φτωχοί!

Αγα­πη­τοί φίλοι και συναγωνιστές

Μόνο ένας δρό­μος μας έχει μεί­νει. Ο δρό­μος του αγώ­να χωρίς ανα­κω­χή, για όλα όσα έχου­με ανά­γκη. Είναι δύσκο­λος αλλά σίγου­ρος δρό­μος. Έχει πολ­λά εμπό­δια αλλά δεν έχει εκπλή­ξεις και ψιλά γράμ­μα­τα. Έχει ορα­τό τον εχθρό και τον φίλο.

Το φιλό­τι­μο και η ατο­μι­κή ευθύ­νη εξαντλήθηκαν

Φωνά­ζου­με :
«Φτά­νει πια! Δε παί­ζου­με άλλο τη ζωή μας κορώ­να γράμματα»
«Τέρ­μα ποια στη κοροϊ­δία , Πάρ­τε μέτρα για Υγεία και Παιδεία»
Τους το λέμε καθα­ρά θα είμα­στε κάθε μέρα στους δρό­μους και θα διεκ­δι­κού­με το αυτο­νό­η­το όπως η επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα χωρίς κρυ­φές απο­ζη­μιώ­σεις, ενί­σχυ­ση της Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγείας.

📌 Υπόγραψε και εσύ για την δημιουργία Κ.Υ. Καισαριανής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο