Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαζικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στο Εφετείο — απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης

Μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση των εκπαι­δευ­τι­κών στο Εφε­τείο όπου εκδι­κά­ζε­ται η έφε­ση της υπουρ­γού Παι­δεί­ας Ν. Κερα­μέ­ας για την απερ­γία – απο­χή από την αξιο­λό­γη­ση.  Οι εκπαι­δευ­τι­κοί δίνουν απά­ντη­ση στην προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να τους τρο­μο­κρα­τή­σει, όπως αυτή εκφρά­στη­κε με τις αλλε­πάλ­λη­λες αγω­γές του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας σε βάρος της απερ­γί­ας-απο­χής από την αντι­δρα­στι­κή αξιολόγηση.

Η απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση είναι πολύ μεγά­λη, με τους εκπαι­δευ­τι­κούς να έχουν περι­κυ­κλώ­σει ουσια­στι­κά το εφετείο.

Ανά­λο­γες κινη­το­ποι­ή­σεις και συλ­λα­λη­τή­ρια πραγ­μα­το­ποιού­νται σε πολ­λές πόλεις της Ελλάδας.

ekpaideytikoi efeteio1 ekpaideytikoi efeteio2 ekpaideytikoi efeteio3 ekpaideytikoi efeteio4

Στο πλαί­σιο στή­ρι­ξης των εκπαι­δευ­τι­κών η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύ­ξει 3ωρη στά­ση εργα­σί­ας σε όλο το δημό­σιο τομέα στο Λεκα­νο­πέ­διο από 11:30πμ έως λήξη ωραρίου.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι σε ανα­κοί­νω­σή της η ΔΟΕ ανα­φέ­ρει πώς «στην επί­θε­ση που δέχε­ται η εκπαί­δευ­ση με τους αντιεκ­παι­δευ­τι­κούς νόμους της πολι­τι­κής ηγε­σί­ας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρ­νη­σης, ιδιαί­τε­ρα με το νόμο 4823/21 αλλά και τον αντερ­γα­τι­κό – αντι-συν­δι­κα­λι­στι­κό νόμο Χατζη­δά­κη επι­βάλ­λε­ται η συνο­λι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση για την υπε­ρά­σπι­ση των εργα­σια­κών δικαιω­μά­των, των μορ­φω­τι­κών δικαιω­μά­των των μαθη­τών μας και του σχο­λεί­ου της ολό­πλευ­ρης γνώ­σης και της παι­δα­γω­γι­κής ελευθερίας».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο