Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαθητής 14 χρόνων κρατείται από την Πέμπτη για τη συμμετοχή στο μαθητικό συλλαλητήριο — Αύριο περνά Αυτόφωρο

Οργή και αγα­νά­κτη­ση για τη σύλ­λη­ψη μαθη­τή σε σχο­λείο του Χαλαν­δρί­ου κατά το μαθη­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο της Πέμ­πτης. Ο μαθη­τής κρα­τεί­ται από την Πέμ­πτη στην Ασφά­λεια με κακουρ­γη­μα­τι­κές κατη­γο­ρί­ες, παρά το γεγο­νός ότι κατά τον σωμα­τι­κό έλεγ­χο πού του έγι­νε δύο φορές δεν βρέ­θη­κε τίπο­τε και την ώρα της σύλ­λη­ψής του έβγαι­νε από ένα κατά­στη­μα εστίασης.

Σύμ­φω­να με την πρό­ε­δρο του Συλ­λό­γου Γονέ­ων του 7ου Γυμνα­σί­ου Χαλαν­δρί­ου, ο 14χρονος Βαγ­γέ­λης κρα­τεί­ται στη ΓΑΔΑ και ανα­μέ­νε­ται να περά­σει από αυτό­φω­ρο αύριο, Δευ­τέ­ρα 19 Οκτω­βρί­ου, αντι­με­τω­πί­ζο­ντας κατη­γο­ρί­ες σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος. Αύριο, στις 11 το πρωί, διορ­γα­νώ­νε­ται συγκέ­ντρω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης μαθη­τών και γονέ­ων στα δικα­στή­ρια Ευελπίδων.

Τη συμπαράσταση στον κρατούμενο μαθητή εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου

Την αμέ­ρι­στη συμπα­ρά­στα­σή της στον κρα­τού­με­νο ‑από την περα­σμέ­νη Πέμ­πτη για τη συμ­με­το­χή του στο μαθη­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο- μαθη­τή του 7ου Γυμνα­σί­ου, ο οποί­ος θα περά­σει αύριο αυτό­φω­ρο, εκφρά­ζει με ανα­κοί­νω­σή της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Χαλανδρίου.

Παράλ­λη­λα, καταγ­γέλ­λει την επι­χεί­ρη­ση εκφο­βι­σμού και το όργιο τρο­μο­κρα­τί­ας εις βάρος μαθη­τών, γονιών και εκπαι­δευ­τι­κών και καλεί τη σχο­λι­κή κοι­νό­τη­τα και κάθε άλλον αρμό­διο να διευ­κο­λύ­νουν την κάθο­δο μαθη­τών, γονιών και εκπαι­δευ­τι­κών στο κτί­ριο 9 της πρώ­ην σχο­λής Ευελ­πί­δων, αύριο στις 11 π.μ. «για να υπε­ρα­σπι­στού­με ον μαθη­τή και να κατα­δι­κά­σου­με τον αυταρχισμό».

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«Η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” Χαλαν­δρί­ου εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη συμπα­ρά­στα­σή της στον μαθη­τή του 7ου Γυμνα­σί­ου Χαλαν­δρί­ου που κρα­τεί­ται στη ΓΑΔΑ από την Πέμ­πτη και θα περά­σει από αυτό­φω­ρη δια­δι­κα­σία αύριο Δευ­τέ­ρα για τη συμ­με­το­χή του στο μαθη­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο της Πέμπτης.

Καταγ­γέλ­λου­με την επι­χεί­ρη­ση εκφο­βι­σμού, το όργιο τρο­μο­κρα­τί­ας και την από­πει­ρα κατα­συ­κο­φά­ντη­σης του μαθη­τι­κού κινή­μα­τος που προ­σπα­θεί η κυβέρ­νη­ση, με τελευ­ταίο συμ­βάν να κρα­τεί­τε ένα παι­δί 14–15 χρό­νων για­τί άκου­σον άκου­σον ζήτα­γε μαζί με χιλιά­δες άλλους μαθη­τές 15 παι­διά ανά τάξη, μέτρα υγιει­νής, επι­πλέ­ον καθη­γη­τές και καθα­ρί­στριες στα σχολεία.

Κατα­δι­κά­ζου­με κάθε προ­σπά­θεια εκφο­βι­σμού των μαθη­τών γονιών εκπαι­δευ­τι­κών συμπα­ρα­στε­κό­μα­στε στα δίκαια αιτή­μα­τά τους που είναι αιτή­μα­τα σύσ­σω­μου του λαϊ­κού κόσμου και θα είμα­στε την Δευ­τέ­ρα στην Ευελ­πί­δων να συμπα­ρα­στα­θού­με στον μαθητή.

Απαι­τού­με την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­σή του χωρίς καμιά κατηγορία.

Οι μαθη­τές είναι ήδη νικη­τές, μας έχουν δεί­ξει με τη στά­ση τους τον δρό­μο του αγώ­να, μας έδει­ξαν ότι δεν τρο­μο­κρα­τού­νται, ξέρουν πως συλ­λο­γι­κά θα νικήσουν.

Εμείς από τη μεριά μας σαν “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” καλού­με τη σχο­λι­κή κοι­νό­τη­τα και κάθε άλλον αρμό­διο να διευ­κο­λύ­νουν την κάθο­δο μαθη­τών γονιών εκπαι­δευ­τι­κών στη σχο­λή Ευελ­πί­δων στο κτί­ριο 9 στις 11.00 για να υπε­ρα­σπι­στού­με τον μαθη­τή και να κατα­δι­κά­σου­με τον αυταρχισμό».

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο