Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μακάβριος κυνισμός από τον Κ. Μητσοτάκη: «Επιτυχία» της κυβέρνησης οι… 8.160 νεκροί!

Σε ένα άνευ προη­γου­μέ­νου μακά­βριο σχό­λιο προ­χώ­ρη­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης μιλώ­ντας στην προ ημε­ρη­σί­ας δια­τά­ξε­ως συζή­τη­ση στη Βουλή.

Επι­χει­ρώ­ντας να απα­ντή­σει στην κρι­τι­κή που γίνε­ται στην κυβέρ­νη­ση για την δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας, ο πρω­θυ­πουρ­γός έφτα­σε στο σημείο να παρου­σιά­σει… στα­τι­στι­κά στοι­χεία του Ευρω­παϊ­κού Οργα­νι­σμού Υγεί­ας για τους νεκρούς του κορωνοϊού!

Αφού κού­νη­σε, για άλλη μια φορά, επι­δει­κτι­κά το δάχτυ­λο στο λαό, απει­λώ­ντας τον πωςαν δεν πει­θαρ­χή­σει θα φέρει την ευθύ­νη για την επι­βο­λή νέων περιο­ρι­στι­κών μέτρων, ο πρω­θυ­πουρ­γός εκστό­μι­σε το εξής απί­στευ­το: «Σύμ­φω­να με τον ευρω­παϊ­κό Οργα­νι­σμό Υγεί­ας, η Ελλά­δα είναι στην 23η θέση σε απώ­λειες ανθρώ­πων ανά εκα­τομ­μύ­ριο. Εάν ήμα­σταν στον ευρω­παϊ­κό μέσο όρο θα είχα­με χάσει ακό­μα 8.000 ανθρώ­πους, μία κωμό­πο­λη» είπε, προ­σθέ­το­ντας πως αυτό το γεγο­νός είναι «μια επι­τυ­χία της χώρας στην πιο σκλη­ρή, οδυ­νη­ρή στατιστική…»!!!

Ο κ. Μητσο­τά­κης όχι μόνο δεν απο­λο­γή­θη­κε για την κατάρ­ρευ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, για τις τερά­στιες ελλεί­ψεις και τη μετα­τρο­πή των χώρων εργα­σί­ας σε εστί­ες υπερ­με­τά­δο­σης του ιού, αλλά εντό­πι­σε τον ένο­χο για την εκτί­να­ξη των κρου­σμά­των, στις… «περισ­σό­τε­ρες από 700 δια­δη­λώ­σεις που έχουν γίνει», στις «μικρές ή μεγά­λες παρα­βά­σεις» των περιο­ρι­σμών, στις «συνα­θροί­σεις σε σπί­τια», στην «κόπω­ση».

Ανα­φε­ρό­με­νος στη χαλά­ρω­ση του lockdown, ο πρω­θυ­πουρ­γός σημεί­ω­σε πως «είναι λάθος να μιλά­με για άνοιγ­μα» και «πολύ πιο σωστό είναι να μιλά­με για ανα­προ­σαρ­μο­γή δραστηριοτήτων».

Παρά την προ­σπά­θεια του να καλ­λιερ­γή­σει μια εικό­να αισιο­δο­ξί­ας, ο ίδιος παρα­δέ­χθη­κε ότι οι επό­με­νοι δύο μήνες… «θα είναι δύσκολοι».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο