Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Μακελειό» για την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της ακροδεξιάς: Νέο κόμμα ανακοίνωσε ο Στέφανος Χίος

Ψαρεύ­ο­ντας στα θολά νερά της δεξα­με­νής ψηφο­φό­ρων της ναζι­στι­κής-εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής, ο «δημοσιογράφος»-παρουσιαστής Στέ­φα­νος Χίος ανα­κοί­νω­σε την κάθο­δο στις επό­με­νες εκλο­γές με κόμ­μα που φέρει τον τίτλο «Λαϊ­κή Δεξιά Πατριω­τι­κή Κίνηση».

Ο ακρο­δε­ξιός παρου­σια­στής ανα­κοί­νω­σε την δημιουρ­γία του πολι­τι­κού φορέα σε δια­δι­κτυα­κή του εκπο­μπή, σημειώ­νο­ντας μετα­ξύ άλλων πως πρό­κει­ται για μια «συσπεί­ρω­ση Ελλή­νων πατριω­τών» που θα προ­χω­ρή­σουν με ενιαίο ψηφο­δέλ­τιο όταν γίνουν εκλο­γές και πως η από­φα­σή του είναι ορι­στι­κή και αμε­τά­κλη­τη. Στό­χος της πρω­το­βου­λί­ας του, όπως είπε, είναι… «να ξεβρω­μί­σει η χώρα από τους κλέ­φτες και τους παλιαν­θρώ­πους της εξου­σί­ας», επει­δή «οι Έλλη­νες απαι­τούν Δικαιο­σύ­νη, Εργα­σία, Εθνι­κή Αξιο­πρέ­πεια και Υπερηφάνεια».

Η πρω­το­βου­λία του Στ. Χίου έρχε­ται να εντεί­νει τον ήδη αυξη­μέ­νο «συνω­στι­σμό» στον χώρο της ακρο­δε­ξιάς, του οποί­ου την πολι­τι­κή πρω­το­κα­θε­δρία διεκ­δι­κούν η Ελλη­νι­κή Λύση του Κ. Βελό­που­λου καθώς και μια σει­ρά μικρό­τε­ρα κόμ­μα­τα και μορ­φώ­μα­τα, όπως αυτά των κατα­δι­κα­σμέ­νων, πρώ­ην χρυ­σαυ­γι­τών, Κασι­διά­ρη («Έλλη­νες»), Λαγού («ΕΛΑΣΥΝ»), όπως επί­σης και η ακρο­δε­ξιά συμ­μα­χία Φαή­λου Κρα­νι­διώ­τη και Τζήμερου.

Φυσι­κά, παρά τις δήθεν «αντι­συ­στη­μι­κές» κραυ­γές όλων των παρα­πά­νω ακρο­δε­ξιών μορ­φω­μά­των, κοι­νός τους τόπος είναι η θωρά­κι­ση και προ­στα­σία της εξου­σί­ας του κεφα­λαί­ου, ο χυδαί­ος αντι­κομ­μου­νι­σμός σε συν­δια­σμό με το εθνι­κι­στι­κό και ρατσι­στι­κό δηλη­τή­ριο, ο απο­προ­σα­να­το­λι­σμός εργα­τι­κών-λαϊ­κών και μικρο­α­στι­κών μαζών και η διο­χέ­τευ­ση της δίκαι­ης λαϊ­κής οργής σε ακίν­δυ­νες για το σύστη­μα ατραπούς.

Απέ­να­ντι σε αυτό το φαιό μέτω­πο της ακρο­δε­ξιάς, του εθνι­κι­σμού και του ρατσι­σμού, πρέ­πει να αντι­τα­χθεί η πάλη ενά­ντια στην μήτρα που γεν­νά και ανα­πα­ρά­γει τα φασι­στι­κά μορ­φώ­μα­τα, τη μήτρα που γεν­νά παλιούς και νέους χρυ­σαυ­γί­τες, «κασι­διά­ρη­δες» και «χίους». Αυτή η μήτρα δεν είναι άλλη από το σάπιο καπι­τα­λι­στι­κό σύστημα.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο