Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μακελειό σε σχολεία στη Βραζιλία με δράστη ανήλικο με σβάστικα

Σε 4 ανήλ­θαν οι νεκροί από την επί­θε­ση ενό­πλου την Παρα­σκευή σε δύο σχο­λεία στην πολι­τεία Εσπί­ρι­το Σάντο στη νοτιο­α­να­το­λι­κή Βρα­ζι­λία, μετά τον θάνα­το καθη­γή­τριας, ανα­κοί­νω­σαν χθες, Σάβ­βα­το, οι αρχές.

Ο προη­γού­με­νος απο­λο­γι­σμός έκα­νε λόγο για 3 νεκρούς, μετα­ξύ των οποί­ων ένα 12χρονο κορί­τσι. Από την επί­θε­ση τραυ­μα­τί­στη­καν επί­σης 11 άνθρω­ποι, εκ των οποί­ων 3 καθη­γη­τές και ένας μαθη­τής βρί­σκο­νταν σε κρί­σι­μη κατάσταση.

“Δυστυ­χώς η τρα­γω­δία της Αρα­κρούς δεν έχει ακό­μη τελειώ­σει. Με μεγά­λη οδύ­νη επι­βε­βαιώ­νου­με τον θάνα­το ενός ακό­μη θύμα­τος, της καθη­γή­τριας Φλά­βια Μερ­σόν”, ανα­φέ­ρει σε χθε­σι­νό μήνυ­μά του στο Twitter ο Ρενά­το Κασα­γκρά­ντε, ο κυβερ­νή­της της πολι­τεί­ας Εσπί­ρι­το Σάντο, χωρίς να διευ­κρι­νί­σει περαι­τέ­ρω όσον αφο­ρά τους τραυματίες.

Η επί­θε­ση σημειώ­θη­κε στην Αρα­κρούς, μια πόλη 100.000 κατοί­κων, που βρί­σκε­ται σε από­στα­ση περί­που 600 χιλιο­μέ­τρων βορειο­α­να­το­λι­κά του Ρίο ντε Ζανέι­ρο. Ο δρά­στης με καλυμ­μέ­νο πρό­σω­πο και στο­λή παραλ­λα­γής που είχε πάνω της σβά­στι­κα εισέ­βα­λε στο σχο­λείο Πρί­μο Μπί­τι, ένα δημό­σιο πρω­το­βάθ­μιο και δευ­τε­ρο­βάθ­μιο σχο­λείο, το οποίο είχε εγκα­τα­λεί­ψει την Ιού­νιο, σύμ­φω­να με τους ερευ­νη­τές της υπόθεσης.

Μπή­κε στο σχο­λείο από την πίσω πύλη του και στη συνέ­χεια πήγε στην αίθου­σα των καθη­γη­τών όπου άνοι­ξε πυρ κατά αρκε­τών καθη­γη­τών, σκο­τώ­νο­ντας δύο ανθρώ­πους και τραυ­μα­τί­ζο­ντας εννέα, σύμ­φω­να με τις αρχές.

Στη συνέ­χεια πήγε εκεί κοντά στο Κέντρο Εκπαί­δευ­σης Πράια ντε Κοκεϊ­ράλ, ένα ιδιω­τι­κό σχο­λείο, στο οποίο βρι­σκό­ταν το 12χρονο κορί­τσι που σκο­τώ­θη­κε από την επίθεση.

“Η κόρη μου ήταν πάντα γεμά­τη φως και αγά­πη. Έχα­σα την κόρη μου εξαι­τί­ας του μίσους”, είπε η Ταΐς Σαγκρί­γιο, η μητέ­ρα της μαθή­τριας που σκο­τώ­θη­κε, στο δίκτυο Globonews.

Τα δύο όπλα που χρη­σι­μο­ποί­η­σε ο δρά­στης ανή­καν στον πατέ­ρα του, έναν αστυ­νο­μι­κό, και το ένα από αυτά ήταν το υπη­ρε­σια­κό του όπλο, διευ­κρί­νι­σαν οι αρχές, οι οποί­ες διε­ρευ­νούν αν ο νεα­ρός άνδρας είχε σχέ­σεις με κάποια ή κάποιες εξτρε­μι­στι­κές ομάδες.

Ο δρά­στης συνε­λή­φθη στο σπί­τι του μερι­κές ώρες μετά την επί­θε­ση και, με τη συνερ­γα­σία των γονιών του, παρα­δό­θη­κε στις αρχές χωρίς να προ­βά­λει αντίσταση.

Ο νεα­ρός, στον οποίο ανα­μέ­νε­ται να απαγ­γελ­θούν κατη­γο­ρί­ες για ανθρω­πο­κτο­νί­ες και από­πει­ρες ανθρω­πο­κτο­νί­ας, μετα­φέρ­θη­κε σε κέντρο κρά­τη­σης ανη­λί­κων, σύμ­φω­να με την αστυνομία.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο