Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μακελειό στο Κραματόρσκ: Πάνω από 30 νεκροί από τον βομβαρδισμό σιδηροδρομικού σταθμού

Περισ­σό­τε­ροι από 30 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και πάνω από 100 τραυ­μα­τί­στη­καν από επί­θε­ση με ρου­κέ­τες που σημειώ­θη­κε στον σιδη­ρο­δρο­μι­κό σταθ­μό της πόλης Κρα­μα­τόρσκ στην ανα­το­λι­κή Ουκρα­νία, ενώ άμα­χοι προ­σπα­θού­σαν να δια­φύ­γουν σε ασφα­λέ­στε­ρα σημεία της χώρας, όπως ανα­κοί­νω­σε η κρα­τι­κή σιδη­ρο­δρο­μι­κή εται­ρία της χώρας.

«Δύο πύραυ­λοι έπλη­ξαν τον σιδη­ρο­δρο­μι­κό σταθ­μό του Κρα­μα­τόρσκ», ανέ­φε­ραν οι Ουκρα­νι­κοί Σιδη­ρό­δρο­μοι στην προη­γού­με­νη ανα­κοί­νω­σή τους.

Στη συνέ­χεια προ­σέ­θε­σαν: «Σύμ­φω­να με επι­χει­ρη­σια­κά στοι­χεία, περισ­σό­τε­ροι από 30 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και πάνω από 100 τραυ­μα­τί­στη­καν στην επί­θε­ση με πυραύ­λους στον σιδη­ρο­δρο­μι­κό σταθ­μό του Κραματορσκ».

Δημο­σιο­γρά­φος του Γαλ­λι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου είδε τα πτώ­μα­τα του­λά­χι­στον 20 ανθρώ­πων σε σάκους για τη μετα­φο­ρά νεκρών. Ο ίδιος, βρι­σκό­με­νος νωρί­τε­ρα στο σημείο αυτό, είδε εκα­το­ντά­δες ανθρώ­πους που ήλπι­ζαν να βρουν ένα τρέ­νο για να εγκα­τα­λεί­ψουν την πόλη, υπό την απει­λή μεγά­λης ρωσι­κής επίθεσης.

Ο Πάβλο Κιρι­λέν­κο, κυβερ­νή­της της περιο­χής Ντο­νέ­τσκ, δήλω­σε ότι χιλιά­δες άνθρω­ποι ήταν στο σταθ­μό τη στιγ­μή που έπε­σαν οι πύραυλοι.

Ουκρα­νοί αξιω­μα­τού­χοι λένε ότι ρωσι­κές δυνά­μεις ανα­συ­ντάσ­σο­νται για μια νέα επί­θε­ση και ότι η Μόσχα σχε­διά­ζει να κατα­λά­βει όσο το δυνα­τόν περισ­σό­τε­ρα εδά­φη στο ανα­το­λι­κό τμή­μα της Ουκρα­νί­ας, γνω­στό ως Ντον­μπάς, που συνο­ρεύ­ει με τη Ρωσία.

Η Ουκρανία πίσω από το μακελειό στον σιδηροδρομικό σταθμό λένε ρωσικά Μέσα

Εκπρό­σω­πος της αυτο­α­πο­κα­λού­με­νης «Λαϊ­κής Δημο­κρα­τί­ας του Ντο­νέν­τσκ» κατη­γο­ρεί την Ουκρα­νία για το μακε­λειό στον σιδη­ρο­δρο­μι­κό σταθ­μό του Κρα­μα­τόρσκ, στα ανα­το­λι­κά της χώρας, που στοί­χι­σε τη ζωή σε του­λά­χι­στον 30 αμά­χους ενώ υπάρ­χουν ανα­φο­ρές για 100 τραυματίες.

Νωρί­τε­ρα η ουκρα­νι­κή πλευ­ρά κατη­γό­ρη­σε τη Ρωσία ότι εξα­πέ­λυ­σε πυραυ­λι­κή επί­θε­ση στο σημείο όπου συγκε­ντρώ­νο­νται άμα­χοι προ­κει­μέ­νου να φύγουν από την εμπό­λε­μη ζώνη.

«Τα ουκρα­νι­κά στρα­τεύ­μα­τα χτύ­πη­σαν το Κρα­μα­τόρσκ με πύραυ­λο Tochka‑U», ανέ­φε­ρε το Αρχη­γείο Άμυ­νας της ΛΔΚ στο κανά­λι του τηλε­γρα­φή­μα­τος, και μετέ­δω­σε το ρωσι­κό πρα­κτο­ρείο RIA.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / RIA Novosti

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο