Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαλαματίνα: Η κυβέρνηση ξυλοφορτώνει εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα

Σε ανα­κοί­νω­σή του το γρα­φείο Τύπου της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει, όπως ανα­φέ­ρει, «την απρό­κλη­τη επί­θε­ση της κυβέρ­νη­σης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημι­κά ενα­ντί­ον των απερ­γών στη “Μαλα­μα­τί­να” και όσων τους συμπα­ρα­στέ­κο­νται, με απο­τέ­λε­σμα τον τραυ­μα­τι­σμό του­λά­χι­στον πέντε εργαζομένων».

Σύμ­φω­να με το ΚΚΕ, «η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ δεν διστά­ζει, μπρο­στά στην εξυ­πη­ρέ­τη­ση των συμ­φε­ρό­ντων των επι­χει­ρη­μα­τιών, να ξυλο­φορ­τώ­νει τους εργα­ζό­με­νους που διεκ­δι­κούν το δικαί­ω­μά τους στη δου­λειά, σε αξιο­πρε­πή μισθό και συλ­λο­γι­κές συμβάσεις».

Και, εν κατα­κλεί­δι, τονί­ζει ότι «οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης είναι τερά­στιες», ζητώ­ντας «να απο­συρ­θούν άμε­σα οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις» και «να παρέμ­βει η κυβέρ­νη­ση για την επι­στρο­φή των απο­λυ­μέ­νων στη δου­λειά τους και να υπο­γρα­φεί συλ­λο­γι­κή σύμ­βα­ση εργασίας».

«Το ΚΚΕ βρί­σκε­ται από την πρώ­τη στιγ­μή με τα μέλη, τα στε­λέ­χη και τους βου­λευ­τές του έξω από το εργο­στά­σιο στο πλάι των απερ­γών. Θα συνε­χί­σει με όλες του τις δυνά­μεις να συμπα­ρα­στέ­κε­ται στον δίκαιο αγώ­να των απερ­γών της “Μαλα­μα­τί­να”», κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του γρα­φεί­ου Τύπου.

Τραυματίσθηκαν εργαζόμενοι από την επίθεση των ΜΑΤ — Ανυποχώρητοι οι απεργο

Ούτε με τα ΜΑΤ ούτε με τα χημι­κά κάμ­πτο­νται οι απερ­γοί στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» που δέχθη­καν απρό­κλη­τη επί­θε­ση στην πύλη του εργοστασίου.

Υπάρ­χουν τραυ­μα­τί­ες εργα­ζό­με­νοι από την επί­θε­ση για την οποία φέρει ευθύ­νη η κυβέρ­νη­ση που έστει­λε ξανά αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις για να υπο­στη­ρι­χθεί η εργοδοσία.

Του­λά­χι­στον πέντε είναι οι τραυ­μα­τί­ες από χημι­κά και ξυλοδαρμούς.

Ο πρό­ε­δρος του σωμα­τεί­ου τραυ­μα­τί­σθη­κε από την ασπί­δα αστυ­νο­μι­κού, ενώ όταν έπε­σε κάτω δέχθη­κε κλο­τσιές. Αρκε­τοί απερ­γοί έχουν ανα­πνευ­στι­κά προβλήματα.

Μετα­ξύ αυτών που δέχθη­καν χημι­κά και βίαιη απώ­θη­ση από τα ΜΑΤ ήταν ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λ. Στολ­τί­δης και ο βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελος.

Βου­λευ­τές και συν­δι­κα­λι­στές του εργα­τι­κού Κέντρου έχουν μπει μπρο­στά από το λεω­φο­ρείο που μετα­φέ­ρει απεργοσπάστες.

«Δεν υπο­χω­ρού­με αν δεν δικαιω­θού­με» το σύν­θη­μα που ακού­γε­ται στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» με τους απερ­γούς να διεκ­δι­κούν ανά­κλη­ση των 15 απο­λύ­σε­ων και την υπο­γρα­φή ΣΣΕ.

Ως δεξί χέρι της εργοδοσίας τα ΜΑΤ έβαλαν απεργοσπάστες στο εργοστάσιο

Ως δεξί χέρι της εργο­δο­σί­ας λει­τούρ­γη­σαν τα ΜΑΤ έξω από την ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη με την κυβέρ­νη­ση να φέρ­νει μεγά­λες ευθύνες!

Αφού πρώ­τα επι­τέ­θη­καν τρεις φορές κατά των απερ­γών, τραυ­μα­τί­ζο­ντας πέντε εργα­ζό­με­νους, στη συνέ­χεια τα ΜΑΤ «μπλό­κα­ραν» τους βου­λευ­τές που ήταν μπρο­στά στο λεω­φο­ρείο και ανοί­γο­ντας τις πόρ­τες έβα­λαν του απερ­γο­σπά­στες μέσα στο εργοστάσιο.

Ολα αυτά γίνο­νταν υπό το βλέμ­μα και την καθο­δή­γη­ση του υψη­λό­βαθ­μου στε­λέ­χους της εται­ρεί­ας που δια­κρί­νε­ται με το λευ­κό που­κά­μι­σο δίπλα στα ΜΑΤ.

 

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο