Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαξίμου: Κατώτερος τον περιστάσεων ο Αποστολάκης

Σε δήλω­ση προ­έ­βη ο Υφυ­πουρ­γός παρά τω Πρω­θυ­πουρ­γώ και Κυβερ­νη­τι­κός Εκπρό­σω­πος Γιάν­νης Οικο­νό­μου για την υπό­θε­ση υπουρ­γο­ποί­η­σης του Ε. Αποστολάκη.

«Ο Πρω­θυ­πουρ­γός κάνο­ντας πρά­ξη τη βού­λη­σή του για συναί­νε­ση στον κρί­σι­μο τομέα της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, απο­φά­σι­σε την ίδρυ­ση υπουρ­γεί­ου με αυτό, ακρι­βώς, το αντι­κεί­με­νο. Και επέ­λε­ξε για τη θέση του επι­κε­φα­λής ένα πρό­σω­πο με επι­χει­ρη­σια­κή εμπει­ρία, αλλά και δια­κομ­μα­τι­κή απο­δο­χή: Τον υπουρ­γό Άμυ­νας της προη­γού­με­νης κυβέρ­νη­σης και πρώ­ην Αρχη­γό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγ­γε­λο Αποστολάκη.

Τα πραγ­μα­τι­κά περι­στα­τι­κά έχουν ως εξής:

Τις τελευ­ταί­ες μέρες, προη­γή­θη­καν διε­ρευ­νη­τι­κές συζη­τή­σεις, κατά τη διάρ­κεια των οποί­ων συμ­φω­νή­θη­κε και η φύση του νέου χαρ­το­φυ­λα­κί­ου. Μόλις χθες, άλλω­στε, σε τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία με τον πρω­θυ­πουρ­γό, ο κ. Απο­στο­λά­κης απο­δέ­χθη­κε ορι­στι­κά την τοπο­θέ­τη­σή του. Γι’ αυτό και, σήμε­ρα το πρωί, ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του Πρω­θυ­πουρ­γού κ. Γρη­γό­ρης Δημη­τριά­δης επι­κοι­νώ­νη­σε για το θέμα με τον Διευ­θυ­ντή του Γρα­φεί­ου του κ. Τσί­πρα. Ενώ ανά­λο­γη ενη­μέ­ρω­ση υπήρ­ξε και προς την κυρία Γεννηματά.

Μετά την ανα­κοί­νω­ση του νέου κυβερ­νη­τι­κού σχή­μα­τος, η Προ­ε­δρία της Ελλη­νι­κής Δημο­κρα­τί­ας ήλθε σε επα­φή με τον κ. Απο­στο­λά­κη για τα πρα­κτι­κά ζητή­μα­τα της ορκω­μο­σί­ας. Και έλα­βε την απά­ντη­ση ότι ο νέος υπουρ­γός θα παρα­στεί σε αυτήν συνο­δευό­με­νος πιθα­νώς από τη σύζυ­γό του.

Ακο­λού­θη­σε, όμως, μία κατά­πτυ­στη ανα­κοί­νω­ση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία χαρα­κτή­ρι­ζε «απο­στά­τη» τον κ. Απο­στο­λά­κη, κάνο­ντας λόγο για «εξα­γο­ρά» του. Αμέ­σως μετά την επί­θε­ση αυτή, ο κ. Απο­στο­λά­κης επι­κοι­νώ­νη­σε με τον Πρω­θυ­πουρ­γό, δηλώ­νο­ντάς του ότι δεν επι­θυ­μεί να ανα­λά­βει τη θέση του υπουργού.

Είναι πραγ­μα­τι­κά αξιο­θρή­νη­το το ότι η αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση στο­χο­ποί­η­σε με τόσο χυδαίο τρό­πο ένα πρό­σω­πο το οποίο θα μπο­ρού­σε να συμ­βο­λί­σει την εθνι­κή συνεν­νό­η­ση. Τορ­πί­λι­σε έτσι και μία μεγά­λη πρω­το­βου­λία συναί­νε­σης σε ένα τομέα πολι­τι­κής χωρίς κομ­μα­τι­κό χρώ­μα, αφού έχει ως πρώ­το μέλη­μα την προ­στα­σί­ας της υπέρ­τα­της αξί­ας, της ανθρώ­πι­νης ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφρά­ζει μόνο τον διχα­σμό. Και το απέ­δει­ξε υπε­ρά­νω πάσης αμφι­βο­λί­ας και πάλι σήμερα.

Αλλά και ο κ. Απο­στο­λά­κης απε­δεί­χθη κατώ­τε­ρος των περι­στά­σε­ων. Δεί­λια­σε μπρο­στά στις απει­λές του ΣΥΡΙΖΑ. Υπο­τά­χθη­κε στο κόμ­μα του και υπα­να­χώ­ρη­σε στο κάλε­σμα να υπη­ρε­τή­σει την πατρί­δα. Κρί­μα για την υστε­ρο­φη­μία του.

Κατό­πιν αυτών, οι αρμο­διό­τη­τες της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας παρα­μέ­νουν στο Υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη. Μέχρι τον ορι­σμό νέου πολι­τι­κού προϊ­στα­μέ­νου, ο υπουρ­γός δια­τη­ρεί το σύνο­λο των σχε­τι­κών αρμο­διο­τή­των. Τον δε επι­χει­ρη­σια­κό συντο­νι­σμό έχει ο σημε­ρι­νός Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας Πολι­τι­κής Προστασίας».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο