Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαριούπολη: Για ομαδικό τάφο έως και 9.000 αμάχων κάνει λόγο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης

Τρεις έως εννέα χιλιά­δες άμα­χοι ενδέ­χε­ται να έχουν θαφτεί σε έναν ομα­δι­κό τάφο κοντά στη Μαριού­πο­λη, σύμ­φω­να με εκτί­μη­ση της τοπι­κής δημο­τι­κής αρχής.

«Στο χωριό Μαν­χούς, οι εισβο­λείς μπο­ρεί να έχουν θάψει από 3.000 έως 9.000 κατοί­κους της Μαριού­πο­λης. Σε αυτό συνη­γο­ρεί η σύγκρι­ση με δορυ­φο­ρι­κές φωτο­γρα­φί­ες ενός ομα­δι­κού τάφου στην Μπού­τσα, όπου βρέ­θη­καν 70 σοροί. Σε φωτο­γρα­φί­ες της 9ης Απρι­λί­ου από την (αμε­ρι­κα­νι­κή ιδιω­τι­κή εται­ρεία) Maxar, ο χώρος της ομα­δι­κής ταφής στο Μαν­χούς είναι 20 φορές μεγα­λύ­τε­ρος. Οι κατα­κτη­τές έσκα­βαν διαρ­κώς και έθα­βαν πτώ­μα­τα τις επό­με­νες ημέ­ρες. Οι πηγές μας ανα­φέ­ρουν ότι σε τέτοιους τάφους οι σοροί κεί­το­νται σε δια­φο­ρε­τι­κά επί­πε­δα (στρώ­μα­τα)», ανα­φέ­ρει το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο της Μαριού­πο­λης στο Telegram.

Το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο της Μαριού­πο­λης είχε ανα­φέ­ρει στα μέσα Μαρ­τί­ου ότι περί­που 5.000 άμα­χοι είχαν εντα­φια­στεί σε δημό­σιους χώρους σε διά­φο­ρα σημεία της πόλης και στα περί­χω­ρά της. Εκτι­μά πως περισ­σό­τε­ροι από 22.000 άμα­χοι σκο­τώ­θη­καν από τον ρωσι­κό στρα­τό στην πολιορ­κη­μέ­νη πόλη-λιμά­νι της νότιας Ουκρανίας.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο