Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαριούπολη: Εγκλωβισμένος, με λίγα τρόφιμα, παραμένει ο πρόξενος της Ελλάδας

Ανη­συ­χία επι­κρα­τεί τις τελευ­ταί­ες ώρες για τον έλλη­να πρό­ξε­νο στη Μαριού­πο­λη ο οποί­ος βρί­σκε­ται εγκλω­βι­σμέ­νος σε κατα­φύ­γιο της ισο­πε­δω­μέ­νης πόλης.

Όπως ανέ­φε­ρε ο πατέ­ρας του, μιλώ­ντας στο «OPEN», τα λιγο­στά τρό­φι­μα που έχει στη διά­θε­σή του φτά­νουν για πέντε ημέρες.

«Τρε­χού­με­νο νερό δεν έχουν, ρεύ­μα δεν έχουν, ο φωτι­σμός γίνε­ται με ότι κεριά τους έχουν περισ­σέ­ψει» τόνι­σε ο πατέ­ρας του πρόξενου.

Σε ανα­κοί­νω­σή του το ελλη­νι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων: «Η Ελλά­δα, όπως έχει υπο­γραμ­μι­στεί επα­νει­λημ­μέ­να, καλεί για την δημιουρ­γία ανθρω­πι­στι­κών δια­δρό­μων από τις πόλεις της Ουκρα­νί­ας, σε συνερ­γα­σία με την Διε­θνή Επι­τρο­πή του Ερυ­θρού Σταυ­ρού, προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λι­στεί η τρο­φο­δο­σία του αμά­χου πλη­θυ­σμού, καθώς και η δυνα­τό­τη­τα δια­φυ­γής τους προς ασφα­λέ­στε­ρες περιο­χές. Από πλευ­ράς μας, συνε­χί­ζου­με να παρα­κο­λου­θού­με με μεγά­λη ανη­συ­χία τις δρα­μα­τι­κές εξε­λί­ξεις ιδί­ως στην περιο­χή της Μαριού­πο­λης, όπου δια­βιοί εδώ και αιώ­νες το ελλη­νι­κό στοι­χείο και βρί­σκε­ται ακό­μα ο Γενι­κός Πρό­ξε­νος, Μανώ­λης Ανδρουλάκης».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο