Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ 2–1: Κράτησε ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης ο «δικέφαλος του βορρά»

Το ραντε­βού του ΠΑΟΚ με την ιστο­ρία ‑καθώς είναι η πρώ­τη φορά που παίρ­νει μέρος σε προη­μι­τε­λι­κή φάση ευρω­παϊ­κής διορ­γά­νω­σης- παρα­μέ­νει ανοι­χτό, παρά την απο­ψι­νή ήττα (1–2) από τη Μαρ­σέιγ στο Βελο­ντρόμ της Μασσαλίας.

Με κορυ­φαίο τον τερ­μα­το­φύ­λα­κα Αλέ­ξαν­δρο Πασχα­λά­κη ο Δικέ­φα­λος κρά­τη­σε πολύ καλό αγω­νι­στι­κό επί­πε­δο στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο του παι­χνι­διού, όπου πέτυ­χε και το μονα­δι­κό του γκολ με τον Ομάρ Ελ Καντουρί.

Στο πρώ­το ημί­χρο­νο η Μαρ­σέιγ κυριάρ­χη­σε στον αγω­νι­στι­κό χώρο ενώ στο δεύ­τε­ρο που ο ΠΑΟΚ ανέ­βα­σε την από­δο­ση του, έγι­νε ένα συναρ­πα­στι­κό παι­χνί­δι με πολ­λές και αξιό­λο­γες φάσεις.

Από νωρίς η Μαρ­σέιγ πήρε πρω­το­βου­λί­ες και στο 13′ άνοι­ξε το σκορ με αρι­στε­ρό βολέ του Βρα­ζι­λιά­νου Γκέρ­σον δίνο­ντας προ­βά­δι­σμα στους γηπε­δού­χους. Η Μαρ­σέιγ στο 30′ πλη­σί­α­σε σε δεύ­τε­ρο γκολ, αλλά ο Πασχα­λά­κης πρό­λα­βε με έξο­δο και έκο­ψε την προ­σπά­θειά του Ουντέρ, που έγι­νε τελι­κός κάτο­χος της μπάλας.

Στο 45′ ο Ντι­μί­τρι Παγέτ με ένα ξερό μακρι­νό σουτ κάρ­φω­σε την μπά­λα στα δίχτυα του Πασχα­λά­κη γρά­φο­ντας το 2–0 σε μία φάση που ξεκί­νη­σε από ένα αδι­καιο­λό­γη­το κόρ­νερ που παρα­χώ­ρη­σε ο Ινγκα­σον και εκτέ­λε­σε ο Ουντέρ.

Με το ξεκί­νη­μα της επα­νά­λη­ψης ο Λου­τσέ­σκου πέρα­σε στο γήπε­δο τον Ελ Καντου­ρί αντί του Τσιγ­γά­ρα και στο 48′ ο Μαρο­κι­νός παί­κτης, από ασίστ του Ζίφ­κο­βιτς και με ένα δυνα­τό σουτ πέτυ­χε το 2–1 βάζο­ντας και πάλι τον ΠΑΟΚ στο παι­χνί­δι, ενώ στο 58′ ο Άκπομ έχα­σε μονα­δι­κή ευκαι­ρία σου­τά­ρο­ντας ελά­χι­στα άουτ από πάσα του Αουγκούστο.

Ως τη λήξη του παι­χνι­διού οι δύο ομά­δες προ­σπά­θη­σαν για ένα επι­πλέ­ον γκολ χωρίς να το κατα­φέ­ρουν, με τον ΠΑΟΚ να ολο­κλη­ρώ­νει την προ­σπά­θειά του με ένα όχι απο­γοη­τευ­τι­κό απο­τέ­λε­σμα, αφού το τελι­κό 2–1 είναι ανα­τρέ­ψι­μο στον επα­να­λη­πτι­κό που θα γίνει την προ­σε­χή Πέμ­πτη στο γήπε­δο της Τούμπας.

Επεισόδια στη Μασσαλία

Από επει­σό­δια, εντός και εκτός γηπέ­δου, σημα­δεύ­τη­κε ο αγώ­νας της Μαρ­σέιγ με τον ΠΑΟΚ.

Όλα ξεκί­νη­σαν το βρά­δυ της Τετάρ­της (06/05) όταν ομά­δα χού­λι­γκαν της Μαρ­σέιγ επι­τέ­θη­κε στο ξενο­δο­χείο που μένουν άνθρω­ποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ σε αρκε­τούς δρό­μους της Μασ­σα­λί­ας επι­κρά­τη­σαν σκη­νές χάους, καθώς υπήρ­ξαν συμπλο­κές σώμα με σώμα και πολ­λά επεισόδια.

Η έντα­ση συνε­χί­στη­κε μέχρι και λίγες ώρες πριν από τον αγώ­να με το μενού να περι­λαμ­βά­νει ξύλο και δακρυγόνα.

Tην σύλ­λη­ψη δύο Έλλη­νων οπα­δών που συμ­με­τεί­χαν στα επει­σό­δια που έγι­ναν το βρά­δυ της Τετάρ­της, ανα­κοί­νω­σε η αστυ­νο­μία του Μπους-ντυ-Ρον.

“Ο ελλη­νι­κός σύλ­λο­γος παρα­βί­α­σε τα μέτρα ασφα­λεί­ας στα οποία είχε συμ­φω­νή­σει. Ήδη έγι­ναν δύο συλ­λή­ψεις Ελλή­νων ταρα­ξιών εις βάρος της αξί­ας του αθλη­τι­σμού. Θα λογο­δο­τή­σουν στη δικαιο­σύ­νη”, ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση στο Twitter.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο