Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ματωμένος φάκελος» εστάλη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα

Ένας φάκε­λος με αίμα, εντο­πί­στη­κε στην πρε­σβεία της Ουκρα­νί­ας στην Αθή­να. Πρό­κει­ται για φάκε­λο αντί­στοι­χο με αυτούς που έχουν εντο­πι­στεί σε πρε­σβεί­ες της Ουκρα­νί­ας ανά την Ευρώ­πη και έχουν γίνει γνω­στοί με τον χαρα­κτη­ρι­σμό «ματω­μέ­νοι φάκελοι».

Τον φάκε­λο έχει ήδη παρα­λά­βει το τμή­μα εξου­δε­τέ­ρω­σης εκρη­κτι­κών μηχα­νι­σμών και την υπό­θε­ση χει­ρί­ζε­ται η κρα­τι­κή ασφά­λεια.  Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, μέσα στον φάκε­λο υπήρ­χαν μάτια ζώων.

Τέτοια πακέ­τα έχουν λάβει οι πρε­σβεί­ες της Ουκρα­νί­ας στην Ουγ­γα­ρία, την Ολλαν­δία, την Πολω­νία, την Κρο­α­τία και την Ιτα­λία, όπως επί­σης τα γενι­κά προ­ξε­νεία στην Νάπο­λη, την Κρα­κο­βία και το προ­ξε­νείο στο Μπρ­νο στην Τσεχία.

Ο εκπρό­σω­πος του ουκρα­νι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών Όλεγκ Νικο­λέν­κο, δήλω­σε τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες ότι η «σημα­σία αυτού του μηνύ­μα­τος μελε­τά­ται» και πρό­σθε­σε ότι ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Ουκρα­νί­ας Ντμί­τρο Κου­λέ­μπα είχε δώσει εντο­λή όλες οι εμπλε­κό­με­νες πρε­σβεί­ες και προ­ξε­νεία να τεθούν σε κατά­στα­ση υψη­λού συναγερμού.

Ο Νικο­λέν­κο έκα­νε ανάρ­τη­ση μετά την απο­στο­λή του ματω­μέ­νου φακέ­λου στην πρε­σβεία της Ουκρα­νί­ας στην Ελλά­δα, σημειώ­νο­ντας ότι απο­στο­λέ­ας φαί­νε­ται να είναι ο ίδιος όπως και στις προη­γού­με­νες περιπτώσεις.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο