Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαχητικές-αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή την Παγκόσμια μέρα υγείας (Φωτο+Video)

Συγκέντρωση στο «Λαϊκό» — Αλληλεγγύη από Σωματεία και φορείς

Συγκέ­ντρω­ση στο νοσο­κο­μείο «Λαϊ­κό» από τους εργα­ζό­με­νους του νοσο­κο­μεί­ου ανα­δει­κνύ­ο­ντας τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για τις τρα­γι­κές ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό, υπο­δο­μές και εξο­πλι­σμό, απο­τέ­λε­σμα της δια­χρο­νι­κής πολι­τι­κής της υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης και της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγείας.

  • Καταγ­γέλ­λουν την κυβέρ­νη­ση για τη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας, για τη δια­σπο­ρά του κορο­νοϊ­ού στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς και τους εργα­σια­κούς χώρους, για­τί κρα­τά­ει ερμη­τι­κά κλει­στά τα μεγά­λα ιδιω­τι­κά θερα­πευ­τή­ρια, την ώρα που δια­σω­λη­νω­μέ­νοι ασθε­νείς μας αφή­νουν την τελευ­ταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ, τη μετα­τρο­πή των νοσο­κο­μεί­ων σε «μιας νόσου» με απο­τέ­λε­σμα την εκτί­να­ξη της νοση­ρό­τη­τας και θνησιμότητας.
  • Απαι­τούν τώρα επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα υγεί­ας χωρίς απο­ζη­μιώ­σεις και μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προσωπικού.
  • Στο πλευ­ρό των υγειο­νο­μι­κών Σωμα­τεία και φορείς της περιοχής.

Μέρα Υγείας 2021 διεκδίκηση αγώνας

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στο «Θεαγένειο»

Δυνα­μι­κή κινη­το­ποί­η­ση στο προ­αύ­λιο του «Θεα­γέ­νειου» νοσο­κο­μεί­ου πραγ­μα­το­ποί­η­σαν οι εργα­ζό­με­νοι του αντι­καρ­κι­νι­κού νοσο­κο­μεί­ου Θεσσαλονίκης.

Στο πλευ­ρό τους, βρέ­θη­καν εκπρό­σω­ποι του συλ­λό­γου καρ­κι­νο­πα­θών Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης και των σπου­δα­στών επι­στη­μών Υγεί­ας του Διε­θνούς Πανε­πι­στη­μί­ου Ελλάδας.

Με μία φωνή απαί­τη­σαν τώρα ενί­σχυ­ση του δημο­σί­ου συστή­μα­τος Υγεί­ας, με προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού και επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της Υγεί­ας, προ­κει­μέ­νου να καλυ­φθούν οι αυξη­μέ­νες ανά­γκες λόγω πανδημίας.

Κινητοποίηση 7-Απρ ''Ευαγγελισμός''Μαχητική συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό» για την υγεία του λαού

Συγκέ­ντρω­ση έξω από τα ΤΕΠ έκα­νε το πρωί της Τετάρ­της το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στον «Ευαγ­γε­λι­σμό», με αφορ­μή την Παγκό­σμια Μέρα Υγείας.

Στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τεί­χαν αντι­προ­σω­πεί­ες του ΠΑΜΕ, της Ομο­σπον­δί­ας Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αττι­κής (ΟΒΣΑ) και της Ομο­σπον­δί­ας Γυναι­κών Ελλά­δας, ενώ­νο­ντας τη φωνή τους με τους υγειο­νο­μι­κούς, τα αιτή­μα­τα και τις διεκ­δι­κή­σεις τους για επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας και μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προσωπικού.

Στο νοσο­κο­μείο και στην κινη­το­ποί­η­ση των εργα­ζο­μέ­νων βρέ­θη­κε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ο οποί­ος απή­υ­θυ­νε χαιρετισμό.

Τηρώ­ντας ενός λεπτού σιγή, οι συγκε­ντρω­μέ­νοι από­τι­σαν φόρο τιμής στους νεκρούς από την παν­δη­μία, ιδιαί­τε­ρα στους υγειο­νο­μι­κούς που έχα­σαν τη ζωή τους από τον ιό, παλεύ­ο­ντας στα νοσο­κο­μεία για την αντι­με­τώ­πι­σή του.

«Η υπό­σχε­σή μας είναι ότι θα συνε­χί­σου­με να αγω­νι­ζό­μα­στε για την Υγεία του λαού», δια­βε­βαί­ω­σε αμέ­σως μετά ο πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου, Ηλί­ας Σιώ­ρας. Όπως υπεν­θύ­μι­σε, έναν χρό­νο πριν, την ίδια μέρα και από το ίδιο σημείο, οι υγειο­νο­μι­κοί ξεκί­νη­σαν να δίνουν μια «διπλή μάχη» ενά­ντια στην παν­δη­μία αλλά και την κατα­στο­λή, καθώς η κινη­το­ποί­η­σή τους είχε τότε φέρει τις δυνά­μεις της αστυ­νο­μί­ας στο προ­αύ­λιο του νοσοκομείου!

«Αυτήν τη στιγ­μή είμα­στε σε μια κατά­στα­ση πολύ δύσκο­λη», τόνι­σε, καθώς τα νοσο­κο­μεία, οι ΜΕΘ αλλά και οι άλλες κλί­νες έχουν «φρα­κά­ρει», ενώ υπο­γράμ­μι­σε την αύξη­ση της θνη­τό­τη­τας, από την παν­δη­μία και όλες τις άλλες ασθέ­νειες. Στο έδα­φος αυτό κατήγ­γει­λε την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης που δεν επι­τάσ­σει τον ιδιω­τι­κό τομέα και δεν  προ­χω­ρά σε μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προσωπικού.

Κι ενώ τα αιτή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων και των σωμα­τεί­ων τους έχουν πετα­χτεί από την κυβέρ­νη­ση στον κάλα­θο των αχρή­στων, οι εργα­ζό­με­νοι αντι­με­τω­πί­ζουν την κατα­στο­λή, τις διώ­ξεις και τις ποι­νές που επι­βάλ­λει η διοί­κη­ση. «Η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περά­σει, του λαού η πάλη θα τη σπά­σει», τόνι­σε ο πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου και κάλε­σε όλους τους εργα­ζό­με­νους «να μετα­τρέ­ψου­με τη σημε­ρι­νή μέρα από μια συμ­βο­λι­κή εκδή­λω­ση σε μέρα ανά­τα­σης» για τις κινη­το­ποι­ή­σεις και τους αγώνες.

Η κινη­το­ποί­η­ση ολο­κλη­ρώ­θη­κε μέχρι την οδό Βασι­λίσ­σης Σοφί­ας απαι­τώ­ντας «Προ­σλή­ψεις, αυξή­σεις, ανθυ­γιει­νό, δωρε­άν Υγεία για όλο το λαό» και «Δώστε λεφτά για την υγεία, έξω οι εργο­λά­βοι απ’ τα νοσοκομεία».


Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας

Χρειά­ζο­νται μαζι­κές προ­σλή­ψεις στο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, εδώ και τώρα επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας, έντα­ξη των υγειο­νο­μι­κών στα Βαρέα και Ανθυ­γιει­νά και σύγ­χρο­νες υπο­δο­μές, τόνι­σε σε δηλώ­σεις του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, από το νοσο­κο­μείο «Ευαγ­γε­λι­σμός» που το επι­σκέ­πτε­ται με αφορ­μή την Παγκό­σμια Μέρα Υγείας.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας, σημεί­ω­σε: «Σήμε­ρα, Παγκό­σμια Μέρα Υγεί­ας, βρι­σκό­μα­στε εδώ στον “Ευαγ­γε­λι­σμό”, για να εκφρά­σου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στον αγώ­να των για­τρών, των νοση­λευ­τών, των άλλων ειδι­κο­τή­των, για την τερά­στια συμ­βο­λή τους, μέσα σε συν­θή­κες παν­δη­μί­ας, αλλά και σε κάθε φάση στη ζωή αυτού του τόπου, για την προ­στα­σία της υγεί­ας, για την προ­στα­σία της ίδιας της ζωής του ελλη­νι­κού λαού.

Οι για­τροί, οι νοση­λευ­τές, που με αυτο­θυ­σία δίνουν πρωί — βρά­δυ αυτήν τη μάχη, δεν έχουν ανά­γκη από ψεύ­τι­κα χει­ρο­κρο­τή­μα­τα, από μεγά­λα λόγια και μπρά­βο. Χρειά­ζο­νται μαζι­κές προ­σλή­ψεις για­τρών, νοση­λευ­τών, άλλες ειδι­κό­τη­τες να μπουν στα δημό­σια νοσοκομεία.

Χρειά­ζε­ται εδώ και τώρα επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της Υγεί­ας για να βρε­θούν κλί­νες, για να βρε­θούν ΜΕΘ, για να βρε­θεί προ­σω­πι­κό. Χρειά­ζε­ται εδώ και τώρα έντα­ξή τους στα Βαρέα κι Ανθυ­γιει­νά. Χρειά­ζε­ται να φτια­χτούν νέες υπο­δο­μές, σύγ­χρο­νες, που να μπο­ρούν ν’ αντα­πο­κρί­νο­νται στο τερά­στιο καθή­κον που έχουν να υλο­ποι­ή­σουν για την προ­στα­σία της Υγεί­ας όλων.

Χρειά­ζε­ται αλλη­λεγ­γύη όλου του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος, κοι­νή δρά­ση, κοι­νή πάλη, κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία. Οι για­τροί και οι νοση­λευ­τές μαζί, οι εργά­τες των εργο­στα­σί­ων, οι υπάλ­λη­λοι των σού­περ μάρ­κετ, οι αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι επαγ­γελ­μα­το­βιο­τέ­χνες, άλλοι επι­στή­μο­νες, οι αγρό­τες της υπαί­θρου, οι νέοι και οι νέες, οι γυναί­κες των λαϊ­κών οικο­γε­νειών πρέ­πει να συμπή­ξουν αυτό το μέτω­πο για την υγεία, για τα δικαιώ­μα­τα του λαού, ενά­ντια στον αυταρ­χι­σμό και την κατα­στο­λή, για τη θωρά­κι­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, για να ανοί­ξει ένας άλλος δρό­μος που θα ικα­νο­ποιεί τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανάγκες».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έγι­νε δεκτός από τον πρό­ε­δρο του Σωμα­τεί­ου των Εργα­ζο­μέ­νων στον «Ευαγ­γε­λι­σμό» Ηλία Σιώ­ρα και χαι­ρέ­τι­σε στη συγκέ­ντρω­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο νοσο­κο­μείο. Μετα­ξύ άλλων, σημείωσε:

«Απευ­θύ­νου­με ένα θερ­μό αγω­νι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό σε όλους και όλες εσάς που έχε­τε απο­φα­σι­στι­κή συμ­βο­λή με την επι­στη­μο­νι­κή σας γνώ­ση, με την εργα­σία σας, για την προ­στα­σία της υγεί­ας και της ίδιας της ζωής του ελλη­νι­κού λαού. Και μάλι­στα αυτή η συμ­βο­λή σας είναι τόσο μεγά­λη, ανε­κτί­μη­τη, ακρι­βώς για­τί γίνε­ται σε πολύ δύσκο­λες συν­θή­κες, με τερά­στιες ελλεί­ψεις στο δημό­σιο σύστη­μα Υγείας.

Ξέρου­με ότι δεν θέλε­τε τα υπο­κρι­τι­κά χει­ρο­κρο­τή­μα­τα και τα ψεύ­τι­κα τα λόγια τα μεγά­λα και τα πολ­λά μπρά­βο. Αυτό που χρειά­ζε­ται, είναι εδώ και τώρα μαζι­κές προ­σλή­ψεις για­τρών, νοση­λευ­τών, με μόνι­μη και στα­θε­ρή σχέ­ση εργα­σί­ας σε όλο το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας και στον “Ευαγ­γε­λι­σμό”. Χρειά­ζε­ται να επι­τα­χθεί εδώ και τώρα ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας της Υγεί­ας για να βρε­θούν επαρ­κείς κλί­νες ΜΕΘ και να μπο­ρέ­σουν να ανα­σά­νουν τα νοσο­κο­μεία που έχουν καταρ­ρεύ­σει, όπως ο “Ευαγ­γε­λι­σμός” σήμε­ρα που λει­τουρ­γεί στην ουσία με την αυτο­θυ­σία τη δική σας. Χρειά­ζε­ται η έντα­ξή σας εδώ και τώρα στα Βαρέα και Ανθυ­γιει­νά. Χρειά­ζε­ται να φτια­χτούν υπο­δο­μές, να φτια­χτούν εργα­στή­ρια… (…) Αυτήν τη μέρα, 7 του Απρί­λη πέρ­σι, ανοί­ξα­τε έναν μεγά­λο, έναν σπου­δαίο δρό­μο για τους εργα­ζό­με­νους της χώρας μας, για το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας. Θα πρέ­πει αυτός ο αγώ­νας, που τον συνε­χί­ζε­τε και σωστά κλεί­νε­τε τα μάτια και τα αυτιά στις διά­φο­ρες δια­στρε­βλώ­σεις, συκο­φα­ντί­ες και προ­βο­κά­τσιες που κάνει η κυβέρ­νη­ση, που κάνουν τα υπουρ­γεία, που κάνει ο κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός, που φτά­νει μέχρι και να χρη­σι­μο­ποιεί τον αυταρ­χι­σμό, την κατα­στο­λή, τα γκλο­μπς και τα ΜΑΤ, αντί να πάρει τα μέτρα που έχει ανά­γκη για να θωρα­κι­στεί το δημό­σιο σύστη­μα Υγείας…
(…)

Όλοι μαζί ενω­μέ­νοι μπο­ρού­με να δώσου­με τη μάχη, να δώσου­με την απά­ντη­ση, να ανοί­ξου­με τον δρό­μο. Μπο­ρεί να φορά­με μάσκες αλλά τα καλυμ­μέ­να στό­μα­τα έχουν φωνή. Αυτό το σύν­θη­μα που συντά­ρα­ξε όλη την οικου­μέ­νη και που ξεκί­νη­σε τέτοια μέρα πέρ­σι εδώ από τον “Ευαγ­γε­λι­σμό”, θα πρέ­πει να γίνει σύν­θη­μα όλων. (…) Είμα­στε μαζί σας σε αυτόν τον αγώ­να, παντού, κυρί­ως στους δρό­μους του αγώνα».

Έπει­τα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνα­ντή­θη­κε με τον διοι­κη­τή του νοσοκομείου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο