Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαχητική διαμαρτυρία της ΚΝΕ για την αποφυλάκιση του Κορκονέα (ΦΩΤΟ)

Απά­ντη­ση στην προ­κλη­τι­κή από­φα­ση για απο­φυ­λά­κι­ση του Επ. Κορ­κο­νέα, ο οποί­ος δολο­φό­νη­σε τον 15χρονο Αλέ­ξαν­δρο Γρη­γο­ρό­που­λο το Δεκέμ­βρη του 2008 στα Εξάρ­χεια, έδω­σε σήμε­ρα η ΚΝΕ, με μαχη­τι­κή παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στον Άρειο Πάγο και το υπουρ­γείο Δικαιοσύνης.

Η δια­μαρ­τυ­ρία ξεκί­νη­σε στον Άρειο Πάγο, όπου τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ εξέ­φρα­σαν την αντί­θε­σή τους στην από­φα­ση. Στη συνέ­χεια, κατευ­θύν­θη­καν στο υπουρ­γείο Δικαιοσύνης.

Με πορεία από το μετρό Κατε­χά­κη, κατευ­θύν­θη­καν στο υπουρ­γείο Δικαιο­σύ­νης, φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα όπως: «Αυτή η πολι­τι­κή, η αντι­λαϊ­κή, πάει χέρι-χέρι με την κατα­στο­λή», «η νεο­λαία δεν σκύ­βει το κεφά­λι, ο μόνος δρό­μος είναι επί­θε­ση και πάλη», «η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περά­σει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

kne2 1

Έξω από το υπουρ­γείο δια­βά­στη­κε η ανα­κοί­νω­ση του ΚΣ της ΚΝΕ, στην οποία τονί­ζει: «Καταγ­γέλ­λου­με την από­φα­ση που οδή­γη­σε στην απο­φυ­λά­κι­ση του δολο­φό­νου του Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου, Επ. Κορ­κο­νέα, ο οποί­ος είχε κατα­δι­κα­στεί πρω­τό­δι­κα σε ισό­βια κάθειρ­ξη και την αθώ­ω­ση του άλλου κατη­γο­ρου­μέ­νου Β. Σαραλιώτη.

Αυτή η δικα­στι­κή από­φα­ση, με την προ­κλη­τι­κή ανα­γνώ­ρι­ση “ελα­φρυ­ντι­κών” στον δολο­φό­νο ενός 15χρονου, αξιο­ποιώ­ντας και τις δια­τά­ξεις του νέου αντι­δρα­στι­κού Ποι­νι­κού Κώδι­κα, προ­κα­λεί δικαιο­λο­γη­μέ­να το αίσθη­μα δικαί­ου του λαού και της νεο­λαί­ας και στρώ­νει το έδα­φος για έντα­ση της κατα­στο­λής και της ασυδοσίας».

 

kne1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο