Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαύρες συναλλαγές… με τους υπόδικους χρυσαυγίτες που παζαρεύουν την «επόμενη μέρα»

Σε συν­διαλ­λα­γές με όλους και σε όλα, απ’ ό,τι φαί­νε­ται, εμπλέ­κο­νται οι εγκλη­μα­τί­ες της Χρυ­σής Αυγής, απο­δει­κνύ­ο­ντας έτσι τις πολυ­πλό­κα­μες δια­συν­δέ­σεις τους με το σύστη­μα. Είναι γεγο­νός ότι η ανα­με­νό­με­νη ολο­κλή­ρω­ση της δίκης στα τέλη του χρό­νου και οι επι­κεί­με­νες εκλο­γές έχουν βάλει τους φασί­στες και τα αφε­ντι­κά τους «στην πρί­ζα». Ολο και κάποιο «κομπρε­μί» βγαί­νει στην επι­φά­νεια, με τους υπό­δι­κους κυρί­ως χρυ­σαυ­γί­τες να παζα­ρεύ­ουν την «επό­με­νη μέρα», δια­βλέ­πο­ντας την κατα­δί­κη πολ­λών απ’ αυτών, και ταυ­τό­χρο­να διά­φο­ρα κέντρα του αστι­κού πολι­τι­κού συστή­μα­τος και επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων να επι­διώ­κουν να δια­σώ­σουν κάποιους απ’ αυτούς ώστε να τους αξιο­ποι­ή­σουν σε διά­φο­ρα παιχνίδια.

Ετσι, βλέ­που­με για παρά­δειγ­μα το ευρω­ψη­φο­δέλ­τιο της Χρυ­σής Αυγής να «φτιά­χνε­ται» …στα μέτρα του Λαγού, που είναι βασι­κός κατη­γο­ρού­με­νους στη δίκη της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Στο ψηφο­δέλ­τιο δεν υπάρ­χει κανέ­νας υπο­ψή­φιος που το επί­θε­τό του να ξεκι­νά­ει από γράμ­μα πριν το «Κ», ώστε αλφα­βη­τι­κά ο Λαγός να εμφα­νί­ζε­ται δεύ­τε­ρος και άρα να διευ­κο­λύ­νε­ται η ψήφι­σή του. Στό­χος είναι να εκλε­γεί και να οχυ­ρω­θεί πίσω από την ασυ­λία του ευρω­βου­λευ­τή. Από την άλλη, γεν­νά ερω­τή­μα­τα η ακύ­ρω­ση (ή από­συρ­ση) του ψηφο­δελ­τί­ου της Χρυ­σής Αυγής στο δήμο Θεσ­σα­λο­νί­κης, επει­δή δεν συμπλή­ρω­σε τον προ­βλε­πό­με­νο αριθ­μό υπο­ψη­φί­ων στο δια­μέ­ρι­σμα της Τριαν­δρί­ας. Πέρα από την προ­φα­νή αδυ­να­μία των φασι­στών να συγκρο­τή­σουν ψηφο­δέλ­τιο, μάλ­λον έχει και κάποιο λάκ­κο ή φάβα, αφού διευ­κο­λύ­νο­νται χρυ­σαυ­γί­τι­κες ψήφοι να «σπρω­χτούν» προς άλλες κατευ­θύν­σεις, εξυ­πη­ρε­τώ­ντας διά­φο­ρα πάρε — δώσε.

Χώρια το γεγο­νός ότι οι χρυ­σαυ­γί­τες χώνο­νται σε διά­φο­ρα δημο­τι­κά και περι­φε­ρεια­κά ψηφο­δέλ­τια όλων των κομ­μά­των, μη εξαι­ρε­μέ­νων των ΣΥΡΙ­ΖΑί­ι­κων, που πρό­θυ­μα τους προ­σφέ­ρουν στέ­γη. Και βέβαια «το ταγκό θέλει δύο», που σημαί­νει ότι όλα τα παζά­ρια και οι συναλ­λα­γές γίνο­νται με ανο­χή και στή­ρι­ξη των άλλων κομ­μά­των και δυνά­με­ων του αστι­κού πολι­τι­κού συστή­μα­τος… Και αυτό το γεγο­νός πρέ­πει να είναι κρι­τή­ριο ψήφου κατα­δί­κης τόσο των ναζί όσο και αυτών που συναλ­λάσ­σο­νται μαζί τους.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο