Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με μαζι­κό­τη­τα και παλ­μό, το ΠΑΜΕ δια­δή­λω­σε ενά­ντια στην επί­θε­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαβ­βά­του από ΗΠΑ-Βρε­τα­νία-Γαλ­λία ενά­ντια στη Συρία, με τη στή­ρι­ξη, όπως δια­δη­λώ­θη­κε, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ «που υπο­κρί­νο­νται τους Πόντιους Πιλά­τους, ανοί­γο­ντας το δρό­μο για τη νέα σφαγή».

athina6

Περισ­σό­τε­ροι από 20.000 χιλιά­δες δια­δη­λω­τές δια­τρά­νω­σαν την αντί­θε­σή τους στο νέο ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα με τις επι­θέ­σεις στη Συρία και την ελλη­νι­κή εμπλο­κή στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ. Με τα συν­θή­μα­τα «Φονιά­δες των λαών Αμε­ρι­κά­νοι» και «Τραμπ, Μέι και Μακρόν, είναι δολο­φό­νοι των λαών»να δονούν την ατμό­σφαι­ρα η πορεία έφτα­σε  στην σιδε­ρό­φρα­κτη από κλού­βες των ΜΑΤ και «ζωσμέ­νη» από ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις αμε­ρι­κα­νι­κή πρεσβεία.

athina8

Τα συν­θή­μα­τα που κυριάρ­χη­σαν στην πορεία ήταν «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών» και «Φονιά­δες, ληστές, υπο­κρι­τές είναι οι Ευρω­παί­οι ιμπε­ρια­λι­στές». Στην κεφα­λή της πορεί­ας βρι­σκό­ταν το πανό του ΠΑΜΕ που ανέ­γρα­φε «Οι ιμπε­ρια­λι­στές τη Γη ξανα­μοι­ρά­ζουν με των λαών το αίμα τα σύνο­ρα χαράζουν».

athina9

Ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις και παρα­τε­ταγ­μέ­νες κλού­βες προ­στά­τευαν τις ξένες πρε­σβεί­ες του συνα­σπι­σμού των χωρών που συμ­με­τεί­χαν  στον βομ­βαρ­δι­σμό της Συρίας.

athina10

Στο συλ­λα­λη­τή­ριο παρα­βρέ­θη­κε αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ, και «απαι­τή­θη­κε» η άμε­ση επι­στρο­φή των Ελλή­νων στρα­τιω­τών που βρί­σκο­νται σε απο­στο­λές εκτός συνό­ρων και το κλεί­σι­μο της βάσης της Σούδας.

 

 

athina2

athina1

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο