Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη πορεία από την Πάτρα προς την Αθήνα

Ξεκί­νη­σε σήμε­ρα το πρωί από την Πάτρα, με πρω­το­βου­λία του δήμου και του εργα­τι­κού κέντρου της πόλης, «η πορεία αγώ­να και διεκ­δί­κη­σης στην Αθή­να», όπως χαρα­κτη­ρί­στη­κε από την δημο­τι­κή αρχή η σημε­ρι­νή κινητοποίηση.

Η πορεία, όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από τον δήμο, «ξεκί­νη­σε με λεω­φο­ρεία, Ι.Χ. αυτο­κί­νη­τα και άλλα μέσα, με επι­κε­φα­λής το δήμαρ­χο Πατρέ­ων, Κώστα Πελε­τί­δη, τα μέλη της δημο­τι­κής αρχής, το εργα­τι­κό κέντρο, τους εκπρο­σώ­πους δεκά­δων φορέ­ων της πόλης και της Αχα­ΐ­ας και με τη συμ­με­το­χή πολ­λών εκα­το­ντά­δων εργα­ζό­με­νων, άνερ­γων, συντα­ξιού­χων και νεολαίων».

Κεντρι­κό σύν­θη­μα της κινη­το­ποί­η­σης, σύμ­φω­να με τον δήμο, είναι «τίπο­τα δεν μας χαρί­ζε­ται, όλα κατα­κτού­νται, παλεύ­ου­με μαζί για τη ζωή, τη δου­λειά και τα δικαιώ­μα­τά μας, για την ικα­νο­ποί­η­ση όλων των ανα­γκών μας».

Σε δηλώ­σεις που έκα­νε ο Κώστας Πελε­τί­δης, πριν ξεκι­νή­σει η πορεία, τόνι­σε μετα­ξύ άλλων: «Σε λίγες ώρες θα είμα­στε στην Αθή­να για να δια­δη­λώ­σου­με. Να εκφρά­σου­με την αγα­νά­κτη­σή μας για αυτό που συμ­βαί­νει σε βάρος της πόλης και του λαού και να απαι­τή­σου­με να ικα­νο­ποι­η­θούν τα αιτή­μα­τά μας. Οι εργα­ζό­με­νοι, ο λαός της Πάτρας, είναι μαζί μας και συμ­με­τέ­χουν σε αυτή τη μεγά­λη κινη­το­ποί­η­ση». Σύμ­φω­να με τον δήμο, «με την ανα­χώ­ρη­ση τηρού­νται όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας από τον Covid-19, ενώ η πορεία θα κατα­λή­ξει στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος, όπου θα συνα­ντη­θεί με τη συγκέ­ντρω­ση των εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων και των φορέ­ων της Αττικής».

Η υπο­δο­χή των δια­δη­λω­τών από την Πάτρα θα γίνει απευ­θεί­ας στο Σύνταγ­μα στις 11:30 από τα συν­δι­κά­τα και τους φορείς της Αττικής.

Αρθού­ρος Ρεμπώ Επα­να­στά­της και μπο­έμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο