Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη συναυλία — αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο — Βίντεο για την κοινή πορεία του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη με το ΚΚΕ

Από τα παι­δι­κά χρό­νια του Δημή­τρη Μητρο­πά­νου στη συνοι­κία της Αγιάς Μονής Τρι­κά­λων και τις αγω­νι­στι­κές παρα­δό­σεις της οικο­γέ­νειάς του ξεκί­νη­σε το βίντεο που προ­βλή­θη­κε προς τιμήν του μεγά­λου λαϊ­κού καλ­λι­τέ­χνη στο ξεκί­νη­μα της συναυ­λί­ας. Το βίντεο δια­τρέ­χει τη σχέ­ση του Δημή­τρη Μητρο­πά­νου με το ΚΚΕ και το κίνη­μα στη χώρα μας.

Γίνε­ται ανα­φο­ρά στη συνά­ντη­ση που είχε η οικο­γέ­νεια Μητρο­πά­νου με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κου­τσού­μπα και τα ντο­κου­μέ­ντα που της παρέ­δω­σε από το Αρχείο του Κόμ­μα­τος για τον πατέ­ρα του, Γιώρ­γο Μητρο­πά­νο, που ήταν αγω­νι­στής του ΔΣΕ.

Στη συνέ­χεια το βίντεο στέ­κε­ται στη συνά­ντη­ση του Δημή­τρη Μητρο­πά­νου με τα Φεστι­βάλ της ΚΝΕ, πρώ­τα στο 3ο Φεστι­βάλ, το 1977 και στη συνέ­χεια στα­θε­ρά σε αυτά, αλλά και σε άλλες δρά­σεις του Κόμ­μα­τος και εκδη­λώ­σεις του κινή­μα­τος, μέχρι το τέλος της ζωής του. Κι όλα αυτά ντυ­μέ­να με όμορ­φες ερμη­νεί­ες του μεγά­λου λαϊ­κού τρα­γου­δι­στή, αλλά και δηλώ­σεις του για το ΚΚΕ, αφού με τον Δημή­τρη Μητρο­πά­νο …βαδί­σα­με μαζί στον ίδιο δρόμο.

Συγκί­νη­ση και χειροκρότημα…

Μεγά­λη συναυ­λία – αφιέ­ρω­μα στον Δημή­τρη Μητρο­πά­νο | Δ. Κου­τσού­μπας: Θα μας συντρο­φεύ­ει στις χαρές, στις λύπες και στον καθη­με­ρι­νό αγώ­να με το ΚΚΕ

Ν. Σοφια­νός: Με τον Δημή­τρη Μητρο­πά­νο βαδί­ζα­με μαζί στον ίδιο δρό­μο, στα­θε­ρά και ακλόνητα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο