Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Μεγάλη τιμή, αλλά και ευθύνη η έκκληση της οικογένειας Μικρούτσικου για περίθαλψη ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, αντί στεφάνων»

H Κίνη­ση Πολι­τών «Συνύ­παρ­ξη και Επι­κοι­νω­νία στο Αιγαίο» ‑οργά­νω­ση η οποία έχει έδρα στη Μυτι­λή­νη και στην οποία η οικο­γέ­νεια του Θάνου Μικρού­τσι­κου ζητά αντί για στε­φά­νια, να δια­τε­θούν χρή­μα­τα προ­κει­μέ­νου να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν για την περί­θαλ­ψη ασυ­νό­δευ­των ανή­λι­κων προ­σφύ­γων που δια­μέ­νουν στον καταυ­λι­σμό της Μόριας- εξέ­δω­σε ανακοίνωση.

Με αυτήν χαρα­κτη­ρί­ζει «μεγά­λη τιμή, αλλά και ευθύ­νη» την παραί­νε­ση της οικο­γέ­νειας του εκλι­πό­ντος. «Θα προ­σπα­θή­σου­με, σε συνερ­γα­σία με τη διοί­κη­ση και το προ­σω­πι­κό της Μόριας να αξιο­ποι­ή­σου­με με τον καλύ­τε­ρο τρό­πο τις προ­σφο­ρές. Η δια­χεί­ρι­ση θα γίνει με πλή­ρη δια­φά­νεια και θα δοθεί απο­λο­γι­σμός στην οικο­γέ­νεια και δημό­σια» σημειώ­νε­ται στη σχε­τι­κή ανακοίνωση.

Η Κίνη­ση Πολι­τών «Συνύ­παρ­ξη και Επι­κοι­νω­νία στο Αιγαίο» με την ίδια ανα­κοί­νω­ση «εκφρά­ζει τη βαθιά της λύπη για την απώ­λεια του μεγά­λου δημιουρ­γού. Τα συλ­λυ­πη­τή­ρια, τη συγκί­νη­ση και το σεβα­σμό για την παραί­νε­ση της οικο­γε­νεί­ας. Ο Θάνος Μικρού­τσι­κος γνώ­ρι­ζε τις δρά­σεις μας για τα ανή­λι­κα προ­σφυ­γό­που­λα και επί­σης τον συνέ­δε­αν δεσμοί φιλί­ας με μέλη μας. Με το έργο του αλλά και με τη συνο­λι­κή στά­ση ζωής βρέ­θη­κε πάντα στη σωστή πλευ­ρά της Ιστο­ρί­ας: Δίπλα στους διωγ­μέ­νους, τους κατα­τρεγ­μέ­νους, τους βασα­νι­σμέ­νους. Η ανθρω­πιά, η τρυ­φε­ρό­τη­τα, η πνευ­μα­τι­κό­τη­τα, η ελπί­δα για ένα καλύ­τε­ρο κόσμο που δια­πο­τί­ζουν το έργο του, θα συνε­χί­σουν να εμπνέ­ουν» κατα­λή­γει η ανακοίνωση.

Ας σημειω­θεί ότι ο τρα­πε­ζι­κός λογα­ρια­σμός όπου η οικο­γέ­νεια παρα­κα­λεί να δια­τε­θούν χρή­μα­τα αντί για στε­φά­νια και ο οποί­ος ανή­κει στην Κίνη­ση Πολι­τών «Συνύ­παρ­ξη και Επι­κοι­νω­νία στο Αιγαίο» είναι ο GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 της Τρά­πε­ζας Πειραιώς.

Συνο­λι­κά στη Μόρια σήμε­ρα, δια­μέ­νουν 1.130 ασυ­νό­δευ­τοι ανή­λι­κοι. Από αυτούς 300 μένουν σε πτέ­ρυ­γες ανη­λί­κων, 65 στη λεγό­με­νη «ασφα­λή ζώνη» και οι υπό­λοι­ποι σε σκη­νές μέσα στο ΚΥΤ ή έξω από αυτό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο