Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη φωτιά στα Ψαρά

Μάχες με τις φλό­γες δίνουν από το από­γευ­μα στα Ψαρά εθε­λο­ντές και πυροσβέστες.

Η φωτιά καί­ει χορ­το­λι­βα­δι­κή έκτα­ση και λόγω των ισχυ­ρών νότιων ανέ­μων έντα­σης 6–7 μπο­φόρ πήρε μεγά­λες διαστάσεις.

Σύμ­φω­να με το Σταθ­μό Αιγαί­ου της ΕΡΤ ο Δήμος με το ένα πυρο­σβε­στι­κό όχη­μα που δια­θέ­τει και εθε­λο­ντές προ­σπά­θη­σαν να περιο­ρί­σουν τη φωτιά και κυρί­ως να απο­τρέ­ψουν να οδη­γη­θεί προς το μονα­στή­ρι της Πανα­γιάς που πλέ­ον, σύμ­φω­να με το Δήμαρ­χο της Ηρω­ι­κής Νήσου Ψαρών Κώστα Βρα­τσά­νο, δεν κινδυνεύει.

Για την κατά­σβε­σή της και μέχρι να πέσει το σκο­τά­δι συμ­με­τεί­χαν πυρο­σβε­στι­κά αερο­σκά­φη τύπου κανα­ντέρ, και ένα ελι­κό­πτε­ρο super puma που μετέ­φε­ρε πεζο­πό­ρο τμή­μα εννέα ατό­μων από την Πυρο­σβε­στι­κή υπη­ρε­σία Χίου.

Να σημειω­θεί ότι νωρίς το από­γευ­μα σκά­φος του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος επι­χεί­ρη­σε να μετα­φέ­ρει το πεζο­πό­ρο τμή­μα αλλά στά­θη­κε αδύ­να­το να προ­σεγ­γί­σει τα Ψαρά λόγω καιρού.

Πριν λίγο με το πλοίο της γραμ­μής PSARA GLORY, απο­βι­βά­στη­καν στα Ψαρά τρία πυρο­σβε­στι­κά οχή­μα­τα από τη Χίο, ώστε να επι­χει­ρη­θεί με ολο­νύ­κτια προ­σπά­θεια να τεθεί υπό έλεγ­χο η φωτιά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο