Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη φωτιά στο Λογγίτσι Φθιώτιδας — Εντολή εκκένωσης

Ανε­ξέ­λεγ­κτη είναι η φωτιά η οποία εκδη­λώ­θη­κε σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι στην κορυ­φο­γραμ­μή του όρους Όρθρυς, ανά­με­σα στα χωριά Λογ­γί­τσι και Νεο­χώ­ρι τα οποία και απειλεί.

Ενι­σχύ­θη­καν ιδιαί­τε­ρα οι ενα­έ­ριες δυνά­μεις στην Φθιώ­τι­δα και μέχρι το τελευ­ταίο φως επι­χει­ρού­σαν 6 αερο­σκά­φη και δύο ελι­κό­πτε­ρα σε μία προ­σπά­θεια να περιο­ρί­σουν τα δύο κύρια μέτω­πα τα οποία έχουν κατεύ­θυν­ση προς το χωριό Λογ­γί­τσι και βρί­σκο­νται σε από­στα­ση 500 μέτρων περί­που από τα πρώ­τα σπίτια .

«Οι άνε­μοι είναι πολύ ισχυ­ροί και πρέ­πει πριν νυχτώ­σει να έχου­με περιο­ρί­σει τα μέτω­πα της φωτιάς» υπο­γραμ­μί­ζει μιλώ­ντας στο ΑΠΕ — ΜΠΕ ο αντι­πε­ρι­φε­ριάρ­χης Φθιώ­τι­δας κ. Θανά­σης Καρακάντζας

Στο ανα­το­λι­κό μέτω­πο ήδη τα ενα­έ­ρια μέσα περιό­ρι­σαν την ανε­ξέ­λεγ­κτη πορεία της φωτιάς ενώ σε αυτή τη φάση προ­σπα­θούν να περιο­ρί­σουν και τα δύο μέτω­πα βόρεια του χωριού που με τους πολύ ισχυ­ρούς ανέ­μους έχουν κατεύ­θυν­ση προς τον οικισμό.

Οι κάτοι­κοι από το χωριό Λογ­γί­τσι έχουν απο­μα­κρυν­θεί και στο χωριό παρα­μέ­νουν όσοι δια­θέ­τουν γεωρ­γι­κά μηχα­νή­μα­τα και βρί­σκο­νται σε διά­φο­ρα σημεία και βοη­θούν για την κατά­σβε­ση όπως επί­σης και κτη­νο­τρό­φοι που προ­σπα­θούν να εμπο­δί­σουν την επέ­κτα­ση της φωτιάς στις εγκα­τα­στά­σεις τους.

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι περί­που πριν 15 μέρες, στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, αλλά ανα­το­λι­κό­τε­ρα από την σημε­ρι­νή θέση, είχε εκδη­λω­θεί πάλι πυρ­κα­γιά, η οποία είχε κάψει περισ­σό­τε­ρα από 3.000 στρέμματα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο