Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ στην ΠΕΝΤΕΛΗ

Παραμένει «δύσκολη» για την Πυροσβεστική η φωτιά, σε «εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες»

Για «δύσκο­λη» πυρ­κα­γιά, με ανέ­μους που άλλα­ζαν συνε­χώς διευ­θύν­σεις και ξεπερ­νού­σαν σε ταχύ­τη­τα τα 80 χιλιό­με­τρα την ώρα, και μέσα στη νύχτα επι­κρα­τού­σαν «εξαι­ρε­τι­κά δυσμε­νείς συν­θή­κες», μίλη­σε ο εκπρό­σω­πος Τύπου της Πυρο­σβε­στι­κής στην έκτα­κτη ενη­μέ­ρω­ση που παρα­χώ­ρη­σε για τα μέτω­πα που κατα­στρέ­φουν ότι βρε­θεί στο πέρα­σμά τους στην Πεντέλη.

Ανέ­φε­ρε πως με το πρώ­το φως της ημέ­ρας επι­χει­ρούν τρία αερο­σκά­φη και τρία ελι­κό­πτε­ρα και πως σύντο­μα θα πραγ­μα­το­ποιούν ρίψεις νερού άλλα τέσ­σε­ρα αερο­πλά­να και τρία ελι­κό­πτε­ρα. Σε ότι αφο­ρά τις επί­γειες δυνά­μεις, αυτές πλέ­ον φτά­νουν τους 485 πυρο­σβέ­στες με 120 οχή­μα­τα (μαζί με τις δυνά­μεις από άλλες περι­φέ­ρειες) και 28 πεζο­πό­ρα τμή­μα­τα του Σώμα­τος. Συν­δρο­μή παρέ­χουν υδρο­φό­ρες αλλά και γκρέι­ντερ της Τοπι­κής Διοί­κη­σης καθώς και δυνά­μεις του Στρατού.

«Πρώ­τη προ­τε­ραιό­τη­τα ήταν και παρα­μέ­νει η δια­σφά­λι­ση ανθρώ­πι­νης ζωής» αλλά και η προ­στα­σία τόσο των περιου­σιών τους όσο και των κρί­σι­μων υπο­δο­μών είπε προ­σθέ­το­ντας πως μέχρι τώρα, έχει γίνει επι­χεί­ρη­ση απο­μά­κρυν­σης συνο­λι­κά 600 ατόμων.

Τέλος, ανα­κοί­νω­σε πως υπάρ­χουν ζημιές σε κατοι­κί­ες που θα κατα­γρα­φούν πλή­ρως όταν θα ελεγ­χθεί η πυρκαγιά.

Δε θα μεταδοθεί η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην ΕΡΤ λόγω των έκτακτων εξελίξεων από την πυρκαγιά

Λόγω των έκτα­κτων εξε­λί­ξε­ων από την εξά­πλω­ση της πυρ­κα­γιάς στην Πεντέ­λη η συνέ­ντευ­ξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κου­τσού­μπα στην εκπο­μπή «Στο κέντρο» του Γ. Κου­βα­ρά, που ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη να μετα­δο­θεί από­ψε στις 23.00 στην ΕΡΤ, δεν θα προβληθεί.

06:55
Το «112» καλεί τους πολί­τες να απο­φύ­γουν τη Λ. Μαραθώνος

03:48
Στον Γέρακα έφτασαν οι φλόγες — Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο