Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μειώνεται η δραστηριότητα της γρίπης — Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την προηγούμενη εβδομάδα

Επτά άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους στη χώρα μας την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα από επι­πλο­κές της γρί­πης, αριθ­μός μικρό­τε­ρος από αυτόν που κατα­γρά­φο­νταν ανά εβδο­μά­δα το μήνα Φευ­ρουά­ριο, ανε­βά­ζο­ντας συνο­λι­κά τον αριθ­μό των νεκρών στους 118.

Σύμ­φω­να με τα νεω­τέ­ρα στοι­χεία της έκθε­σης επι­δη­μιο­λο­γι­κής παρα­τή­ρη­σης του ΚΕΕΛΠΝΟ, το γεγο­νός αυτό δεί­χνει ότι το φαι­νό­με­νο της επο­χι­κής γρι­πης άρχι­σε να βρί­σκε­ται σε απο­δρο­μή, χωρίς να έχει εκλείψει.
Κατά την εβδο­μά­δα από 4 έως 10 Μαρτι?ου 2019, οι επι­σκέ­ψεις σε για­τρό με γρι­πώ­δη συν­δρο­μή παρου­σιά­ζουν μεί­ω­ση σε σύγκρι­ση με την προη­γού­με­νη πρώ­τη εβδο­μά­δα του Μαρ­τί­ου, ανα­φέ­ρουν τα νεό­τε­ρα στοι­χεία, σύμ­φω­να με τα οποία « η δρα­στη­ριό­τη­τα της γρί­πης στην Ελλά­δα παρου­σιά­ζει μειίωση».

Συνο­λι­κά, από την αρχή εμφά­νι­σης της γρί­πης στη χώρα μας έχουν κατα­γρα­φεί 353 σοβα­ρά κρού­σμα­τα εργα­στη­ρια­κά επι­βε­βαιω­μέ­νης γρί­πης, από τα οποία τα 340 με νοση­λεία σε Μ.Ε.Θ. Από αυτούς τους ασθέ­νεις εμβο­λια­σμέ­νοι ήταν οι 53 (16%). Το ίδιο χρο­νι­κο διά­στη­μα έχουν κατα­γρα­φεί συνο­λι­κά 118 θανα­τοι απο εργα­στη­ρια­κά επι­βε­βαιω­μέ­νη γρι­πη. Οι 105 θανα­τοι αφο­ρου­σαν σε ασθε­νείς με νοση­λεία σε Μ.Ε.Θ και 13 σε ασθε­νείς χωρις νοση­λεια σε Μ.Ε.Θ

Την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα, στα Εργα­στή­ρια Ανα­φο­ράς Γρί­πης ελέγ­χθη­καν για ιούς γρί­πης συνο­λι­κά 203 κλι­νι­κά δείγ­μα­τα, όλα από νοσο­κο­μεία. Τα 52 (25,6%) εξ αυτών ήταν θετι­κά για ιούς γρί­πης τύπου Α. Τα 45 στε­λέ­χη τύπου Α υπο­τυ­πο­ποι­ή­θη­καν και εξ αυτών τα 17 (37,8%) ανή­καν στον υπό­τυ­πο Α(Η3Ν2) και τα 28 (62,2%) στον υπό­τυ­πο Α(Η1Ν1)pdm09.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο