Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεντβέντεφ: Η χώρα διεξάγει ιερό πόλεμο κατά του Σατανά

Ο πρώ­ην πρό­ε­δρος της Ρωσί­ας Ντμί­τρι Μεντ­βέ­ντεφ χαρα­κτή­ρι­σε σήμε­ρα τον πόλε­μο στην Ουκρα­νία ιερή σύγκρου­ση με τον Σατα­νά προει­δο­ποιώ­ντας ότι η Μόσχα μπο­ρεί να στεί­λει όλους τους εχθρούς της «στις αιώ­νιες φωτιές της Γέεν­νας» (Σ.τ.Σ: η Γέεν­να είναι βιβλι­κή περιο­χή που ανα­φέ­ρε­ται στην Παλαιά Δια­θή­κη, η “κόλα­ση” όπου θα τιμω­ρη­θούν, μετά θάνα­τον, οι αμαρτωλοί).

Από την ρωσι­κή εισβο­λή στην Ουκρα­νία έχουν σκο­τω­θεί δεκά­δες χιλιά­δες άνθρω­ποι. Πρό­κει­ται για την μεγα­λύ­τε­ρη αντι­πα­ρά­θε­ση της Ρωσί­ας με τη Δύση μετά την Κρί­ση των πυραύ­λων της Κού­βας, το 1962, όταν οι υπερ­δυ­νά­μεις του Ψυχρού Πολέ­μου έφτα­σαν στο κατώ­φλι του πυρη­νι­κού πολέμου.

Ο Μεντ­βέ­ντεφ, ο οποί­ος παρου­σια­ζό­ταν ως φιλε­λεύ­θε­ρος εκσυγ­χρο­νι­στής κατά την προ­ε­δρι­κή του θητεία από το 2008 ως το 2012, είπε ότι η Μόσχα πολε­μά­ει στην Ουκρα­νία με “τρε­λούς, ναρ­κο­μα­νείς ναζι­στές” οι οποί­οι υπο­στη­ρί­ζο­νται από τους Δυτι­κούς, “που τους τρέ­χουν τα σάλια στο σαγό­νι από την εξαχρείωση”.

Η Ουκρα­νία και η Δύση έχουν επα­νει­λημ­μέ­νως απορ­ρί­ψει τους ισχυ­ρι­σμούς του προ­έ­δρου Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν ότι η Ουκρα­νία κυβερ­νά­ται από φασί­στες που διώ­κουν τους ρωσό­φω­νους. Αντί­θε­τα, χαρα­κτη­ρί­ζουν τον πόλε­μο βάρ­βα­ρη αρπα­γή γης από τη Μόσχα.

Σε μήνυ­μά του με αφορ­μή την Ημέ­ρα της Εθνι­κής Ενό­τη­τας, ο Μεντ­βέ­ντεφ είπε ότι στό­χος της πατρί­δας είναι “να στα­μα­τή­σει τον ανώ­τα­το αρχη­γό της Κόλα­σης, όποιο όνο­μα και αν χρη­σι­μο­ποιεί αυτός–Σατανάς, Εωσφό­ρος ή Ιμπλίς (Σ.τ.Σ: ο αρχη­γός των δια­βό­λων στο ισλάμ)”.

Ο Μεντ­βέ­ντεφ, ο οποί­ος σήμε­ρα είναι αντι­πρό­ε­δρος του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας, τόνι­σε ότι η Ρωσία δια­θέ­τει διά­φο­ρα όπλα, ενώ έχει και την ικα­νό­τη­τα να “στεί­λει όλους τους εχθρούς μας στην πύρι­νη Γέεννα”.

Από τότε που ξεκί­νη­σε ο πόλε­μος, η ρητο­ρι­κή του Μεντ­βέ­ντεφ γίνε­ται όλο και σφο­δρό­τε­ρη, παρό­τι οι θέσεις του που δημο­σιο­ποιού­νται κάποιες φορές συμ­φω­νούν με το σκε­πτι­κό των ανώ­τα­των κλι­μα­κί­ων της ελίτ του Κρεμλίνου.

Τα όπλα του Σατα­νά, κατέ­λη­ξε ο Μεντ­βέ­ντεφ, είναι “περί­τε­χνα ψέμα­τα. Και το δικό μας όπλο είναι η αλή­θεια. Αυτός είναι και ο λόγος που η υπό­θε­σή μας είναι δίκαιη. Αυτός είναι ο λόγος που θα νική­σου­με! Χαρού­με­νες Γιορτές!”.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο