Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την ΥΓΕΙΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο |Video|

✔  Σε εξέ­λι­ξη από το πρωί παρεμ­βά­σεις από σωμα­τεία και φορείς σε συνοι­κί­ες της Αττι­κής, στα πλαί­σια της Μέρας Δρά­σης για την Υγεία, με συγκε­ντρώ­σεις, εξορ­μή­σεις και περιο­δεί­ες που έγι­ναν σε εργα­σια­κούς χώρους από σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων, όπως στη Ν/Ζώνη Περά­μα­τος, στην εται­ρεία «Mellon» και σε σού­περ μάρ­κετ και απο­θή­κες τρο­φί­μων, ενώ παράλ­λη­λα αναρ­τή­θη­καν πανό σε ΜΜΕ και σε νοσοκομεία.

Μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας των εργα­ζο­μέ­νων στους χώρους δου­λειάς απαί­τη­σαν με παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο υπουρ­γείο Υγεί­ας  αντι­προ­σω­πεί­ες του Εργα­τι­κού Κέντρου Αθή­νας, Ομο­σπον­διών και Συνδικάτων.
Η κινη­το­ποί­η­ση, που έγι­νε με όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο πλαί­σιο της μέρας δρά­σης για την Υγεία.

Στη δια­μαρ­τυ­ρία συμ­με­τεί­χαν με τα πανό τους τα Συν­δι­κά­τα Γάλα­κτος — Τρο­φί­μων — Ποτών, ΟΤΑ, ΣΕΤΗΠ, Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού, Τύπου — Χάρ­του, Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλ­λο­γος — ΣΕΘΕΑ — ΣΕΗ κ.ά. «Δημό­σιο Σύστη­μα Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης, υπο­χρε­ω­τι­κό για όλους» έγρα­φε το πανό της ΟΒΣΑ, ενώ στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τέ­χει και η Ένω­ση Συντα­ξιού­χων ΟΑΕΕ Αθη­νών και Περιχώρων.

Οι εργα­ζό­με­νοι κρα­τού­σαν πικέ­τες που ανα­γρά­φο­νταν τα αιτή­μα­τά τους όπως: Μαζι­κά τεστ Covid σε όλο το λαό, επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών δομών Υγεί­ας, πρό­σλη­ψη μόνι­μου προ­σω­πι­κού όλων των ειδι­κο­τή­των στην Υγεία.

Στην κινη­το­ποί­η­ση παρευ­ρέ­θη­κε ο Χρή­στος Κατσώ­της μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής του Κόμματος.
Από το πρωί έχουν πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν δεκά­δες παρεμ­βά­σεις για την ενί­σχυ­ση του συστή­μα­τος Υγεί­ας και για μέτρα προ­στα­σί­ας στους εργα­σια­κούς χώρους.

Την Τετάρ­τη 11 Νοέμ­βρη στις 11 π.μ., το Εργα­τι­κό Κέντρο Αθή­νας προ­χω­ρά σε παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο υπουρ­γείο Εργα­σί­ας, απαι­τώ­ντας να μην κατα­τε­θεί το αντερ­γα­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα που περι­λαμ­βά­νει, μετα­ξύ άλλων, 10ωρη δου­λειά και με απλή­ρω­τες υπε­ρω­ρί­ες που υπο­τί­θε­ται ότι θα «ισο­φα­ρί­ζο­νται» αργό­τε­ρα με κάποια μεί­ω­ση ωρών ή κάποια ρεπό, αύξη­ση των νόμι­μων υπε­ρω­ριών, επέ­κτα­ση της δου­λειάς την Κυρια­κή, μέτρα και ρυθ­μί­σεις που χτυ­πούν τη συν­δι­κα­λι­στι­κή οργά­νω­ση και δρά­ση, φέρ­νουν νέα εμπό­δια στην απερ­γία, ναρ­κο­θε­τούν τις συλ­λο­γι­κές δια­δι­κα­σί­ες και τις Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις των Συνδικάτων.

|> Πηγή φωτο 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο