Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεσαίωνας στη Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τελετές… εξορκισμού στο κέντρο της πόλης

Σκο­τα­δι­στι­κές τελε­τές εξορ­κι­σμού, με ολί­γον από …του­ρι­στι­κό φολ­κόρ πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στην πλα­τεία Αρι­στο­τέ­λους της Θεσ­σα­λο­νί­κης, προ­κα­λώ­ντας αντιδράσεις.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημο­σιό­τη­τας φαί­νε­ται να γίνε­ται τελε­τή εξορ­κι­σμού, μπρο­στά στα μάτια πολ­λών συγκε­ντρω­μέ­νων, ενώ έχει στη­θεί μια μεγά­λη οθό­νη που δεί­χνει τις εικό­νες από αυτά που συμ­βαί­νουν. Η απο­κα­λού­με­νη «Εκκλη­σία των Εθνών» πραγ­μα­το­ποί­η­σε τέτοιες τελε­τές τον Ιού­λη και τον Αύγουστο.

Στο βίντεο ακού­γε­ται ένας άνδρας να φωνά­ζει «get out, get out», ενώ­πιον πολ­λών θεα­τών. Ο εκπρό­σω­πος δε της «Εκκλη­σί­ας των Εθνών» δήλω­σε ότι ο ιερέ­ας επέ­λε­ξε να κάνει τους εξορ­κι­σμούς στην αγγλι­κή γλώσ­σα, προ­κει­μέ­νου να γίνει κατα­νοη­τός και στους τουρίστες!

Ο ίδιος υπο­στή­ρι­ξε ότι οι εκδη­λώ­σεις ήταν καθ’ όλα νόμι­μες, καθώς έγι­ναν με την παρου­σία της Αστυ­νο­μί­ας. Μάλι­στα, σύμ­φω­να με όσα είπε, ο Δήμος Θεσ­σα­λο­νί­κης ήταν αυτός που τους παρό­τρυ­νε να απευ­θυν­θούν τις αστυ­νο­μι­κές Αρχές, για­τί η άδεια για την παρα­χώ­ρη­ση του Δημό­σιου χώρου θα καθυ­στε­ρού­σε να εκδο­θεί από το δήμο εξαι­τί­ας της γραφειοκρατίας.

Από τον Δήμο ανέ­φε­ραν πως έχει υπο­βλη­θεί αίτη­μα από την «Εκκλη­σία των Εθνών», αλλά δεν έχει δοθεί άδεια για την παρα­χώ­ρη­ση του χώρου.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο