Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μετ’ εμποδίων λόγω κακοκαιρίας η τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού

Μετ΄ εμπο­δί­ων πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από­ψε η τελε­τή έναρ­ξης του πατρι­νού καρ­να­βα­λιού, αφού η συνε­χής βρο­χό­πτω­ση έγι­νε η αιτία να αλλά­ξουν τα σχέ­δια του δήμου.

Η τελε­τή ξεκί­νη­σε περί­που στις 21:30, δηλα­δή με μιά­μι­ση ώρα καθυ­στέ­ρη­ση. Αρχι­κά προ­βλή­θη­κε βίντεο με δημιουρ­γούς του καρ­να­βα­λιού, ενώ στην συνέ­χεια ανέ­βη­καν στην σκη­νή εκπρό­σω­ποι βρα­βευ­μέ­νων πλη­ρω­μά­των του «Κρυμ­μέ­νου Θησαυ­ρού» και το χορευ­τι­κό τμή­μα του δήμου Πατρέων.

Κατό­πιν η παρου­σιά­στρια της τελε­τής, η δημο­σιο­γρά­φος Νατά­σα Τρα­γου­στή, κάλε­σε στην σκη­νή τον πρό­ε­δρο της κοι­νω­φε­λούς επι­χεί­ρη­σης του δήμου Πατρέ­ων «Καρ­να­βά­λι Πάτρας», Νίκο Χρυ­σο­βι­τσά­νο και τον δήμαρ­χο Κώστα Πελε­τί­δη, ο οποί­ος κήρυ­ξε την έναρ­ξη του καρ­να­βα­λιού, λέγο­ντας τα εξής:

«Δεν μας στα­μα­τά τίπο­τα, είμα­στε παντός και­ρού. Το πατρι­νό καρ­να­βά­λι ανα­δει­κνύ­ει ξανά την δύνα­μή του. Είμα­στε οι καλύ­τε­ροι και παλεύ­ου­με σε όλα τα μέτω­πα, με όποιες συν­θή­κες και αν επικρατούν.

Απο­δει­κνύ­ου­με ότι είμα­στε το καλύ­τε­ρο καρ­να­βά­λι της χώρας. Οι νέοι και οι νέες, τα πλη­ρώ­μα­τα του «Κρυμ­μέ­νου Θησαυ­ρού», η ψυχή του καρ­να­βα­λιού, είναι η ψυχή της πόλης μας. Συνε­χί­ζου­με. Είμα­στε οι καλύ­τε­ροι και μπορούμε.»

Λόγω της βρο­χό­πτω­σης δεν παρου­σιά­στη­κε το καλ­λι­τε­χνι­κό πρό­γραμ­μα, ενώ η τελε­τή έλη­ξε με την ρίψη πυροτεχνημάτων.

Πάντως, παρά τις κακές και­ρι­κές συν­θή­κες, ήταν αρκε­τός ο κόσμος που είχε συγκε­ντρω­θεί στην πλα­τεία Γεωρ­γί­ου και περί­με­νε κάτω από την βρο­χή με τις ομπρέ­λες για να παρα­κο­λου­θή­σει την τελε­τή έναρ­ξης του καρναβαλιού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο