Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μετά τα fake news και fake History από τον Τραμπ

«Είμα­στε το έθνος που (…) νίκη­σε δύο παγκό­σμιους πολέ­μους, έστει­λε τον άνθρω­πο στο φεγ­γά­ρι και γονά­τι­σε τον κομ­μου­νι­σμό» δια­κή­ρυ­ξε ο Πρό­ε­δρος των ΗΠΑ μιλώ­ντας προ­χθές σε συγκέ­ντρω­ση Ρεπου­μπλι­κά­νων στη Φλό­ρι­δα. Προ­φα­νώς εκτός όλων των άλλων, ο Πρό­ε­δρος των ΗΠΑ, είναι και ασύγ­γνω­στα ανιστόρητος.

Για την Ιστο­ρία, υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι οι ΗΠΑ εισήλ­θαν στον Α’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο μόλις το 1917 δηλα­δή στα τέλη του, ενώ η Βρε­τα­νία, η Γαλ­λία και η Ρωσία βρί­σκο­νται επί τρία χρό­νια στον πόλε­μο με τη γερ­μα­νι­κή και αυστρο­ουγ­γα­ρι­κή αυτο­κρα­το­ρία. Στο δε, Β Παγκό­σμιο Πόλε­μο οι ΗΠΑ κήρυ­ξαν μεν πόλε­μο στη ναζι­στι­κή Γερ­μα­νία από το 1941, αλλά πρα­κτι­κή και άμε­ση εμπλο­κή στον πόλε­μο δεν είχαν μέχρι το 1944. Μέχρι την από­βα­ση στη Νορ­μαν­δία, ο Κόκ­κι­νος Στρα­τός της ΕΣΣΔ, είχε απο­κρού­σει τη ναζι­στι­κή εισβο­λή στη Ρωσία, απε­λευ­θέ­ρω­σε τη μισή Ευρώ­πη και όδευε προς το Βερο­λί­νο το όποιο και τελι­κά κατέ­λα­βε υπο­χρε­ώ­νο­ντας τα υπο­λείμ­μα­τα των ναζί σε παρά­δο­ση. Το γεγο­νός ότι είναι η ΕΣΣΔ που σήκω­σε το κύριο βάρος της συντρι­βής του χιτλε­ρο­φα­σι­σμού δεν είναι προς συζή­τη­ση και, βέβαια, δε μειώ­νει τη συμ­βο­λή των άλλων Συμ­μά­χων και των λαών τους. Όμως το αφή­γη­μα που θέλει να επι­βά­λει ο Τραμπ (και άλλα κέντρα της Δύσης βέβαια) δεν μπο­ρει να γίνει πιστευ­τό από κανέ­να, παρά μόνο ίσως από τα ακρο­α­τή­ρια του Τραμπ.

Όσο αφο­ρά δε, το «γονά­τι­σμα του κομ­μου­νι­σμού» εννο­ώ­ντας τη διά­λυ­ση της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης, μάλ­λον στα λάθη της ίδιας της σοβιε­τι­κής ηγε­σί­ας πρέ­πει να ανα­ζη­τη­θούν τα αίτια και όχι στην ανω­τε­ρό­τη­τα των ΗΠΑ, του καπι­τα­λι­σμού ένα­ντι της κομ­μου­νι­στι­κής ιδε­ο­λο­γί­ας. Βέβαια, αν ήταν τόσο σίγου­ρος ο Τραμπ και η φάρα του για την ορι­στι­κή νίκη του καπι­τα­λι­σμού, δεν θα δαπα­νού­σαν πακτω­λούς χρη­μά­των για την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή προ­πα­γάν­δα και το ξανα­γρά­ψι­μο της Ιστο­ρί­ας. Και δεν θα ξόρ­κι­ζαν κάθε τρεις και λίγο τον κομμουνισμό.

Πηγή: dialogos.com.cy

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο